"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Επίθεση του βουλευτή Σπύρου Λάππα κατά του Δημάρχου Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Εκείνοι που ξεχωρίζουν την πολιτική από την ηθική, ποτέ δεν θα καταλάβουν ούτε τη μία ούτε την άλλη»(Απολλώνιος ο Ρόδιος(296-215 π.χ.).

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.), υποτίθεται τουλάχιστον, ότι δεν χαρακτηρίζεται από τις παθογένειες και τον απάνθρωπο πολλές φορές γραφειοκρατικό μηχανισμό της κεντρικής διοίκησης. Η Τ.Α, υποτίθεται τουλάχιστον, αναζωογονεί τις τοπικές κοινωνίες, ζωντανεύει την κοινωνική αλληλεγγύη και συμμετοχή, απελευθερώνει κοινωνικές δυνάμεις, απογειώνει το ενδιαφέρον για τις τοπικές υποθέσεις.

Η Τ.Α, υποτίθεται τουλάχιστον, λάμπει σαν θεσμός οργάνωσης και παρέμβασης, πιστοποιεί τον αυτεξούσιο ρόλο της σε σχέση με την κεντρική εξουσία. Και αυτά, υποτίθεται τουλάχιστον, ότι τα έχει και τα αξιοποιεί προκειμένου να θωρακίζεται σαν αυτόνομος θεσμός απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τις «μίζες», τις «δουλίτσες», την προσβολή τελικά του δημοσίου συμφέροντος και χρήματος.

Όλα αυτά γκρεμίστηκαν από μία ανήκουστη, πολιτικά τουλάχιστον (η ποινική διάσταση αφορά την Εισαγγελική αρχή) πράξη αντιδημάρχου σας κ. Δήμαρχε, η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της δημοτικής σας εξουσίας έφθασε στο ναδίρ, αν δε προστεθεί και η εν γένει συμπεριφορά και «πολιτεία» σας στον εφιάλτη του Ιανού, που επί μέρες ήσασταν «κρυμμένοι» από την οργή, την αγανάκτηση και την απελπισία των δημοτών της Καρδίτσας, τότε μόνο «άριστοι» δεν αποδεικνύεστε, προδίδοντας την εμπιστοσύνη του Καρδιτσιώτικου λαού που σας έδωσε πλειοψηφία διαστάσεων «Κίμ Γιονγκ Ουν». Και την πετάξατε στα «σκυλιά».

Όταν παραβιάζεις την πολιτική και νομική υποχρέωση για ενίσχυση της αλληλεγγύης των πληγέντων από μία θεομηνία, ενσωματώνοντας τρόφιμα και άλλα αναλώσιμα που προορίζονται γι αυτούς στη δική σου περιουσία, αποκρύβοντάς τα για μήνες μετά τη θεομηνία.

Όταν διανέμεις όσα υλικά έχουν συγκεντρωθεί από δωρεές και ενισχύσεις με τον πιο αδιαφανή τρόπο, ενώ οι καταγγελίες για το αντίθετο έχουν απλωθεί σαν γκρίζο πέπλο που κάλυψαν τον τόπο μας.

Όταν εκμεταλλεύεσαι την «κατάσταση ανάγκης» για να κάνεις «δουλίτσες» που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτήν με τη γνωστή στο Νεοδημοκρατικό «γκουβέρνο» μέθοδο των απ’ ευθείας αναθέσεων, που χθες κατήγγειλε ακόμα και ο Νεοδημοκράτης καθηγητής Νομικής κ. Φορτσάκης.

Όταν δεν γνωστοποιείς ο ίδιος, ως τοπικός άρχοντας, τι ακριβώς συνέβη. Αλήθεια κ. Δήμαρχε από πότε γνωρίζατε ότι τρόφιμα και αναλώσιμα ήταν αποθηκευμένα σε ιδιωτικό χώρο στο Καροπλέσι της αντιδημάρχου σας; Έπρεπε ή όχι εσείς ο ίδιος να ενημερώσετε τον Καρδιτσιώτικο λαό για το τι ακριβώς συμβαίνει και την ακριβή διάσταση του ζητήματος; Έπρεπε ή όχι να αναλάβετε της πολιτικές ευθύνες που σας αναλογούν ούτως ή άλλως, αφού δική σας επιλογή ήταν το πρόσωπο της αντιδημάρχου; Ο λαός μας αυτό το λέει «τσίπα», εγώ το λέω ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ.

Πως αξιολογείτε κ. Δήμαρχε στην κλίμακα της ανηθικότητας και της απανθρωπιάς να μην διανέμεις, αλλά αντίθετα να αφαιρείς, τρόφιμα και αναλώσιμα που γι’ αυτούς συγκεντρώθηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ; Όταν ….. Όταν …… Όταν…

Απωλέσατε την εμπιστοσύνη των δημοτών κ. Δήμαρχε, και δεν την υποκαθιστά η παραίτηση (μετά την πανελλήνια διαπόμπευση βέβαια!!!) της αντιδημάρχου, η ευθύνη βαραίνει και σας προσωπικά, και ο λαός αξιώνει πειστικές απαντήσεις. Εάν κριθούν και από τον λαό πειστικές θα έχετε κερδίσει σε αξιοπιστία. Εάν όχι όταν γίνει το «πολιτικό ταμείο» θα πληρώσετε, δεν θα πληρωθείτε. Και να θυμάστε τι έλεγαν οι αρχαίοι Αθηναίοι: «Τριών χρη μεμνήσθαι του αγαθού άρχοντα, ανθρώπων άρχειν, κατά νόμον άρχειν και ούτε αεί άρχειν» (=ο καλός άρχοντας έχει ηθική υποχρέωση να θυμάται τρία πράγματα: ότι εξουσιάζει ανθρώπους, άρα πρέπει να είναι ανθρωπιστής και να υπηρετεί τις ανάγκες του, ότι εξουσιάζει σύμφωνα με το νόμο, άρα δεν πρέπει να κάνει αυθαιρεσίες και παρανομίες, και ότι δεν θα εξουσιάζει για πάντοτε, άρα μία μέρα θα πάει σπίτι του και η εξουσία του θα λάβει τέλος).

Κοντολογίς κ. Δήμαρχε εξηγήσεις, απαντήσεις με ειλικρίνεια, και όχι δικαιολογίες, αξιώνει ο Καρδιτσιώτικος λαός, ιδίως στην εποχή μας που ΤΙΠΟΤΑ δεν κρύβεται, ακόμα και όταν τα ΜΜΕ σιωπούν, δυστυχώς!!!

Υ. Γ. Χθες στη Βουλή όλοι ρωτούσαν για το γεγονός αυτό, το σχολίαζαν ιδιαίτερα αρνητικά, και ντράπηκα. Ναι ντράπηκα, γιατί αυτός ο τόπος έχει πολύ πλούσια παράδοση στη φερεγγυότητα και λαϊκότητα του θεσμού του Δήμου μας. Και των αρχόντων του. Κυρίως των αρχόντων του.

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης