"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Επίσκεψη στα Τρίκαλα του Τούρκου Προξένου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις ομορφιές και τα αξιοθέατα των Τρικάλων, καθώς και την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία, γνώρισαν και απόλαυσαν σήμερα το πρωί, κατά την διάρκεια επίσκεψης τους στην πόλη μας, ο Τούρκος Πρόξενος στην Θεσσαλονίκη κ. Orhan Yalman OKAN, μαζί με την συνοδεία του.

Αρχικά ο Τούρκος Πρόξενος επισκέφθηκε το Δημαρχείο Τρικάλων, όπου τον υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας κ. Χρήστος Αναστασίου, που αναπληρώνει τον Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος απουσιάζει, όπου είχαν σειρά επαφών και συνομιλιών, όπως επίσης και με τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους του Δήμου Τρικκαίων.

Εν συνεχεία Αντιπροσωπεία του Δήμου, με επικεφαλής τις Αντιδημάρχους Ντίνα Δήμα, Χρυσάνθη Γάλλου-Δαλκαφούκη και Έφη Λεβέντη και υπηρεσιακούς παράγοντες, ξενάγησε τον Τούρκο Πρόξενο και την συνοδεία του, στα παλιά οθωμανικά λουτρά στο κτίριο των πρώην φυλακών, εκεί όπου σε σύντομο διάστημα στον επάνω όροφο θα στεγαστεί το μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη.

Εκεί με την βοήθεια της Προϊσταμένης της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Κρυσταλλίας Μαντζανά, ο Τούρκος επισκέπτης των Τρικάλων, έμαθε για την χρήση των λουτρών επί τουρκοκρατίας, διαπιστώνοντας ότι βρίσκεται σε… γνωστά λημέρια και ένα οικείο περιβάλλον, δηλώνοντας στο τέλος ενθουσιασμένος από την επίσκεψη.

Το πρόγραμμα της ξενάγησης του Τούρκου Πρόξενου στα Τρίκαλα, περιελάμβανε ακόμη επίσκεψη στο Βυζαντινό κάστρο (Φρούριο), επίσκεψη στον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, βόλτα στο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο «Μύλος των Ξωτικών» και τέλος παράθεση γεύματος σε ταβέρνα στα Μανάβικα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είδαμε καμιά αντίδραση από τα Χρυσά παιδιά στην επίσκεψη του Τούρκου Προξενου…μόνο στην ΕΣΗΕΑ έδειξαν την αγάπη τους για την πατρίδα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης