"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Επανέρχεται ο Σάκης Παπαδόπουλος με το « ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟYΡΓΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ « ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

Συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης κι όχι αφηρημένες αναλύσεις, μου ζήτησαν σοβαροί δημοσιογράφοι της ευρύτατης Αριστεράς μετά τη δημοσίευση αποσπασμάτων της συνέντευξής μου την 12-10-17 στον Τάκη Χατζή του ΣΚΑΙ.

Και έχουν δίκιο. Στο ερώτημα εάν ενας Αριστερός Πρωθυπουργός μπορεί να μεταβαίνει στις ΗΠΑ για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας με τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς, η απάντηση είναι καταφανής.

Μπορεί να συναντά τον Τράμπ, την Ηγεσία των ΗΠΑ, τους επιχειρηματίες, να συζητά για τις απαιτήσεις τους, ίσως και για νέες βάσεις πολεμικών εξορμήσεων – θανάτου στη Μέση Ανατολή, χωρίς να ξεχνά ότι είναι αριστερός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει σαφείς αποδείξεις ότι δεν ξεχνά ότι είναι πρόεδρος ενός Κόμματος που επιδιώκει την κοινωνία της ανθρώπινης χειραφέτησης των ελεύθερων και ίσων παραγωγών.
Στο ερώτημα εάν ισχύει και σήμερα το σύνθημα της Αριστεράς « Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», η απάντηση πρέπει να είναι αποτέλεσμα « συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης».

Οι ηγεσίες των ΗΠΑ υπηρέτησαν μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο τα πιο επιθετικά σχέδια του κεφαλαίου για έλεγχο των πρώτων υλών του Πλανήτη, για έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς, για προώθηση των συμφερόντων της πολεμικής τους βιομηχανίας, για συγκεντροποίηση του πλούτου… Εξαπέλυσαν ιμπεριαλιστικές επιδρομές, δολοφόνησαν, επέβαλλαν δικτάτορες, έγιναν φονιάδες πολλών λαών… Το σύνθημα όμως δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα.

Δεν είναι γενικόλογα οι Αμερικάνοι « φονιάδες των λαών». Στις ΗΠΑ των εκρηκτικών ταξικών αντιθέσεων πλούσιων – φτωχών, οι Αμερικάνοι πολίτες – οι άνεργοι – οι άστεγοι – οι καταπιεσμένοι – οι μειονότητες – οι απλοί άνθρωποι – είναι « φονιάδες των λαών» ; Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν επισκέπτεται μια Χώρα που κατοικούν « φονιάδες των λαών».

Φονιάδες υπάρχουν και στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο, υπηρετώντας είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε ναζιστικές ή φονταμεταλιστικές ιδεοληψίες.

Η Ελλάδα προωθεί μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που επιθυμεί φιλικές σχέσεις και με τη Ρωσία, τη Κίνα, το Ισραήλ, τη Παλαιστίνη, το Ιράν… και με τη Τουρκία.

Η Ελληνική Κυβέρνηση παρεμβαίνει και στην Ενωμένη Ευρώπη για προώθηση πολιτικών που στοχεύουν να εξαφανίσουν τις εστίες πολέμου και να συμβάλλουν στη παγκόσμια ειρήνη – στην ειρηνική συμβίωση λαών, εθνοτήτων, προσφύγων, μεταναστών, πολιτών με τις ιδιαιτερότητές τους και τα δικαιώματά τους …

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης