"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Επιστολή εργαζομένων σε επισιτισμό- τουρισμό προς Μητσοτάκη: Πως ζητάτε να ζήσουμε με 500 ή 400 ή 0 ευρώ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), αναφέροντας ότι «Εσείς που δεν φαντάζεστε τον εαυτό σας να ζει με 800 ευρώ, πώς ζητάτε από εμάς να ζήσουμε με 500 ή 400 ή με 0 ευρώ;”

Η ΠΟΕΕΤ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο παρελθόν σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε πει πως …. «Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσετε με 800€ και πως εύχεστε να μην χρειαστεί ποτέ, ούτε καν μπορείτε να το φανταστείτε»

«Το ερώτημα λοιπόν εύλογο: πως ζητάτε από εμάς να ζήσουμε με 500 € ή 400 € ή με 0 €;», υπογραμμίζει.

Σχεδόν ένα χρόνο τώρα, υποστηρίζει η ΠΟΕΕΤ, 330.000 εργαζόμενοι από 80.000 επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν με 534€. Εργαζόμενοι στον επισιτισμό και την εστίαση, εργαζόμενοι σε 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία αλλά και 10.000 εργαζόμενοι στα καζίνο της χώρας.

Η ΠΟΕΕΤ αναφέρει ότι η κυβέρνηση ζητεί από αυτούς τους εργαζόμενους να επιβιώσουν με 534 € πληρώνοντας ταυτόχρονα και όλες τις υποχρεώσεις τους καθώς η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν νομοθέτησαν για κάλυψη των πάγιων αναγκών, ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να πληρώνουν ΔΕΚΟ, Εφορία, δάνεια σε τράπεζες και τέλη κυκλοφορίας.

Οι εποχικά εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού, υπογραμμίζει η ΠΟΕΕΤ, κυριολεκτικά είναι σε απόγνωση και ζουν το μαρτύριο της σταγόνας, αφού κάθε μήνα μέσα από αγώνα καταφέρνουν να παίρνουν τις παρατάσεις και δεν είναι σε θέση να κάνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό με το ποσό των 400€.

Και φυσικά, συνεχίζει η ΠΟΕΕΤ, η κυβέρνηση «έχει αφήσει στη μοίρα τους εποχικά εργαζόμενους που για λίγα ένσημα δεν δικαιούνται να μπουν στις ρυθμίσεις, τους εργαζόμενους από τα νυκτερινά κέντρα, τους εργαζόμενους με συμβάσεις εργασίας μιας μέρας, τους εργαζόμενους στον κλάδο μας προερχόμενοι από γραφεία ευρέσεως εργασίας.»

Επίσης, προσθέτει «μην ξεχνάμε τους συναδέλφους μας ξεναγούς, τους εργαζόμενους σε αεροδρόμια, τουριστικά καταστήματα (rent a car, souvenir, ένδυσης και υπόδησης, super market ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας)».

Η ΠΟΕΕΤ ενημερώνει τον πρωθυπουργό ότι αναγκάζεται να απευθυνθεί σε εκείνον μιας και, όπως υποστηρίζει, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας κος Χατζηδάκης δεν τη δέχεται αφού ακόμα ……ενημερώνεται.

Η ΠΟΕΕΤ ζητεί

– Την αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης (βλέπετε εμείς έχουμε ξαναζήσει με 800€ το μήνα)

– Την πλήρη κάλυψη όλων των εποχικά εργαζόμενων με ταμείο ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 € για κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι να επαναπροσληφθούν στην εργασία τους και επαναλαμβάνουμε για όλους τους εργαζόμενους χωρίς « όρους και προϋποθέσεις».

– φρένο στην εργοδοτική παραβατικότητα που γνωρίζει έξαρση τις τελευταίες ημέρες αφού έχουν φτάσει σε σημείο να αμφισβητούν και το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης