"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Επιτέλους, αποκτούμε κανονικές τουαλέτες στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έργο ουσίας και μεγάλης σημασία για τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες, είναι αυτό, η σύμβαση του οποίου υπογράφτηκε σήμερα το πρωί. Στο Δημαρχείο Τρικκαίων, ο κ. Παπαστεργίου συνυπέγραψε με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας Σγουραλής Παναγιώτης – Μελίδης Ευθύμιος, τη σύμβαση για το έργο «Κατασκευή δημοσίων wc και αντικατάσταση αποχετευτικού δικτύου στο δημοτικό κτήριο επί της οδού Τσιτσάνη (Περιφ. Ενότητα)».
Ένα έργο που το περίμεναν όλοι οι τρικαλινοί, καθώς η δημόσια υγεία είναι απαραίτητο στοιχείο της απόδειξης ότι ο πολιτισμός μας υφίσταται και στον τομέα αυτόν.
Μέχρι τώρα, και παρά την πρόσφατη μεγάλη επιχείρηση» καθαριότητας στις δημοτικές τουαλέτες στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, καθώς η έλλειψη τουαλετών ήταν εμφανής. Πλέον, με το έργο αυτό, έξι μήνες μετά τη έναρξη των εργασιών, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι, ένα τεράστιο πρόβλημα για τα Τρίκαλα θα έχει λυθεί. Παραλλήλως θα λυθεί και το ζήτημα της αποχέτευση στο κτήριο της τέως Νομαρχίας, με τις κατάλληλες εργασίες. Μετά τον διαγωνισμό που διεξήχθη και την ανάδειξη ως αναδόχου του έργου, της προαναγραφείσης κοινοπραξίας στο ύψος των 90.160 ευρώ (από τη ΣΑΤΑ, με προϋπολογισμό τα 98.000 ευρώ), θα πρέπει να γίνει σειρά εργασιών. Η μελέτη προβλέπει μετατροπή δύο καταστημάτων, του ισογείου δημοτικού κτηρίου επί της οδού Τσιτσάνη, σε Δημόσια WC, την αντικατάσταση του αποχετευτικού δικτύου του ισογείου, λόγω έντονων προβλημάτων που οφείλονται στην παλαιότητα, αλλά και στην κακή χρήση και συντήρησή του καθώς επίσης τον καθαρισμό και την απολύμανση του υπογείου του κτιρίου.

Οι εργασίες που θα γίνουν, είναι:
– Θα κατασκευαστούν δύο ξεχωριστοί χώροι ένας για τουαλέτες Ανδρών που θα περιλαμβάνει και τουαλέτα ΑΜΕΑ και ένας για τουαλέτες Γυναικών που θα περιλαμβάνει και έναν χώρο φυλακίου. Στις ανδρικές τουαλέτες θα κατασκευαστούν τέσσερεις ξεχωριστοί θάλαμοι από πάνελ αλουμινίου οι οποίοι θα περιλαμβάνουν αντίστοιχα τέσσερεις λεκάνες ενώ στον προθάλαμο θα υπάρχουν τρία ουρητήρια και δύο νιπτήρες. Η τουαλέτα ΑΜΕΑ θα κατασκευαστεί βάσει των σχεδίων με τα απαραίτητα είδη υγειινής και τα ειδικά τεμάχια και η πόρτα της θα ανοίγει προς τα έξω. Στις γυναικείες τουαλέτες θα κατασκευαστούν τέσσερεις ξεχωριστοί θάλαμοι από πάνελ αλουμινίου οι οποίοι θα περιλαμβάνουν αντίστοιχα τέσσερεις λεκάνες ενώ στον προθάλαμο θα υπάρχουν τρείς νιπτήρες και μία ντουλάπα αποθήκευσης.
– Θα κατασκευαστούν όλες οι απαραίτητες υδραυλικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των WC βάση των επισυναπτόμενων σχεδίων.
– Ο χώρος του υπογείου , αφού καθαριστούν τα φρεάτια και το σύστημα αποχέτευσης τεθεί σε πλήρη λειτουργία ,θα καθαριστεί από εξειδικευμένο συνεργείο και ο χώρος θα απολυμανθεί και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες μυοκτονίας και απεντόμωσης
– Ολες οι απαραίτητες εργασίας για την αντικατάσταση του δικτύου αποχέτευσης.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης