"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Ερημώνει η ύπαιθρος στο νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοένα και ερημώνει η ύπαιθρος στο νομό μας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του στρατηγικού σχεδιασμού επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Τρικκαίων, 2014-2019 ο οποίος βρίσκεται υπό διαβούλευση παρατηρείται μια γενική τάση μετακίνησης του πληθυσμού προς το αστικό κέντρο της πόλης των Τρικάλων παρά τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα που εφαρμόστηκαν σε προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.
Όπως προκύπτει, κατά την εικοσαετία 1991 – 2011, με εξαίρεση την Δημοτική Ενότητα Τρικκαίων, όλες οι υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες έχουν υποστεί σημαντική μείωση του πληθυσμού τους, η οποία είναι συνεχιζόμενη και στις δύο περιόδους μεταβολής, δηλαδή κατά τις απογραφικές περιόδους 1991 – 2001 και 2001 – 2011.
Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, όπως αυτές των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Παληοκάστρου και Παραληθαίων, η μείωση του πληθυσμού τους στο διάστημα αυτό ήταν πάνω από 15% και ιδιαίτερα στην Δημοτική Ενότητα Παραληθαίων η μείωση αυτή ήταν της τάξης του 25,15%.
Σε αντίθεση με την παραπάνω εικόνα στη Δημοτική Ενότητα Τρικκαίων παρατηρείται συνεχόμενη αύξηση του πληθυσμού κατά την εικοσαετία 1991 – 2011, η οποία ανέρχεται στο ποσοστό του 19,5%.
H αστυφιλία καλά κρατεί…

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης