"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

Ερντογάν: Τους ξέρουμε τους Ολλανδούς από τη Σρεμπρένιτσα – Ρούτε: Ανάρμοστες οι κινήσεις της Τουρκίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε νέο πόλεμο δηλώσεων προχώρησαν την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε γράφοντας άλλο ένα επεισόδιο στη «βεντέτα» των δύο χωρών με φόντο… τις κάλπες καθώς ο πρώτος κοιτά το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση και ο δεύτερος τις εθνικές εκλογές της Τετάρτης.

Ερντογάν: Τους ξέρουμε τους Ολλανδούς από τη Σρεμπρένιτσα - Ρούτε: Ανάρμοστες οι κινήσεις της Τουρκίας

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός σχολίαζοντας την απόφαση της Άγκυρας να μην επιτρέψει την επιστροφή στην Τουρκία του Ολλανδού πρέσβη αλλά και να αναστείλει όλες τις διπλωματικές πτήσεις της Ολλανδίας με προορισμό τα εδάφη της, δήλωσε τη Δευτέρα ότι πρόκειται για ανάρμοστη απόφαση.

Όπως εξήγησε η Ολλανδία έχει πολλούς περισσότερους λόγους να είναι οριγσμένη με ό,τι συνέβη το Σαββατοκύριακο επί ολλανδικού εδάφους.

Η απάντηση ήρθε λίγες ώρες αργότερα από τον Ερντογάν ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση αναφέρθηκε στην απόφαση της Ολλανδίας να απελάσει την υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων της Τουρκίας θυμίζοντας τη στάση της Χάγης στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

«Η στάση της Ολλανδίας δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τους τρόπους των Ολλανδών. Το ξέρουμε από το ρόλο τους στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αναφερόμενος όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ «στη στάση των Ολλανδών κυανόκρανων να επιτρέψουν σε σερβικές ομάδες θανάτου να μπουν στην ασφαλή ζώνη, να κυκλώσουν και να σφάξουν τους Βόσνιους».

«Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ηθικής, ειδικά όχι αυτοί που έχουν αίμα στα χέρια τους» συμπλήρωσε.

Από τα πυρά του Τούρκου προέδρου δεν ξέφυγε (ξανά) η Άνγκελα Μέρκελ για την οποία είπε ότι επιτίθεται στην Τουρκία με τον ίδιο τρόπο που η ολλανδική αστυνομία χρησιμοποίησε σκύλους και εκτοξευτήρες νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές έξω από το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ.

Η Μέρκελ «δεν είναι διαφορετική από την Ολλανδία», είπε ο Ερντογάν, και κάλεσε τους Τούρκους μετανάστες να μην ψηφίσουν «την κυβέρνηση και τους ρατσιστές» στις επικείμενες εκλογές.
protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης