"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Ημερίδα Γριζανιτών Λάρισας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα με θέμα «Ιστορική και πολιτιστική διαδρομή του Γριζάνου» διοργανώνει ο Σύλλογος των Απανταχού Διαμενόντων Γριζανιτών Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων και τον Όμιλο Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας, αύριο Τετάρτη 1η Νοεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων (Ρούσβελτ 59) στη Λάρισα.

Στην ημερίδα ειδικοί επιστήμονες, αρχαιολόγοι και ιστορικοί ερευνητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των αρχαιολογικών μελετών και των ιστορικών ερευνών, που είναι άγνωστα μέχρι σήμερα και έχουν μεγάλη ιστορική σημασία για το Γριζάνο και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής: Εισήγηση του κ. Λεωνίδα Χατηαγγελάκη, αρχαιολόγου, επίτιμου διευθυντή της ΛΔ΄Ε.Π.Κ.Α. για το οδικό δίκτυο του Γριζάνου και της ευρύτερης περιοχής, εισήγηση του κ. Κώστα Σπανού εκπαιδευτικού, προέδρου του ομίλου Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας Λάρισας, με θέμα, «Ιστορικά Στοιχεία για το Γριζάνο 1454/1455 – 1820», η κ. Μαρία Βουβούση, φιλόλογος , Ms, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ms Επιστήμης της Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα αναπτύξει το θέμα, «Γεγονότα στην Περιοχή του Γριζάνου και του Ζάρκου το 1886 και στον Ατυχή Πόλεμο το 1897», η κα Αθανασία Τσιοτινού, φιλόλογος, θεατρολόγος Med. Μεταπτυχιακό δίπλωμα εκπαίδευσης, θα μιλήσει για τη Μάχη της Κούτρας και τον ταγματάρχη Λώρη, στο θέμα «Γριζάνο το Βόρειο Σύνορο της Ελλάδας» θα αναφερθεί , ο κ. Κώστας Μιχαλάκης, φιλόλογος, με Master στη Βαλκανική Ιστορία, ενώ ο κ. Χάρης Αθανασιάδης, ιστορικός, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα παρουσιάσει το θέμα, «Το Γριζάνο και η Θεσσαλία στη Δεκαετία των Πολέμων, 1912-1922» και στο τέλος θα παρουσιαστεί η έρευνα του ερευνητή κ. Νεκτάριου Κατσόγιαννου, «Οι Νερόμυλοι του Γριζάνου». Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης