"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Ηχηρή παρέμβαση Ξαρχάκου για τους ανθρώπους του πολιτισμού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κόλαφος για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αποτελούν τα όσα είπε ο Σταύρος Ξαρχάκος σήμερα (Τρίτη) το πρωί στον Νίκο Ξυδάκη και στη ραδιοφωνική εκπομπή για τους ανθρώπους του πολιτισμού που διοργανώνει ο «105.5 Στο Κόκκινο» και η «Αυγή». 

Με σχόλια όπως «αυτή η κυρία (σ.σ. υπουργός Πολιτισμού) διακατέχεται από ένα σύνδρομο που εγώ το λέω “βλαπτική έπαρση”. Και ξέρετε κάτι; Δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία». Ο συνθέτης στάθηκε απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τον καλλιτεχνικό κόσμο και έστειλε δύο μηνύματα στον πρωθυπουργό:

«Tην άμεση δημιουργία Ταμείου Ανεργίας» και «Να προσέχει. Διότι η Τέχνη είναι σαν το κάρβουνο που όταν είναι αναμμένο και το πιάνεις καίγεσαι κι όταν είναι σβηστό και το πιάνεις μουτζουρώνεσαι».

Η τοποθέτηση του πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ιδιαίτερα ηχηρή με χαρακτηριστική τη δήλωσή του: «Ως υπουργός και μάλιστα σ’ αυτό το ταλαίπωρο υπουργείο, πρέπει κάποιος να είναι και λίγο υπερβατικός. Διότι για να λύσει θέματα που αφορούν την τέχνη α)πρέπει να έχει πλήρη αντίληψη του φαινομένου Τέχνη και β να μπορεί να κάνει υπερβάσεις. Όλα τα άλλα μπορούν να τα κάνουν κάλλιστα οι γενικοί γραμματείς και φαρισαίοι. Η κυρία Μενδώνη οφείλω να ομολογήσω ότι υπήρξε και είναι μια πολύ αποτελεσματική Γενική Γραμματέας. Αλλά, τον υπουργό αναζητάμε. Τον εμπνευσμένο υπουργό αναζητάμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης