"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Ηχηρή παρέμβαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι φωνές τη στιγμή που η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Με μια ηχηρή παρέμβαση, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας. Το αίτημα: Η Πολιτεία «να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει πως «τα εγκλήματα που διέπραξε (σ.σ. ο Δημήτρης Κουφοντίνας) καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση» και καταλήγει: «Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού».

Οι παρεμβάσεις τα τελευταία 24ωρα είναι συντονισμένες και πολλές. Η ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης της Ελλάδας, εκατοντάδων δικηγόρων και νομικών, εκατοντάδων ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων δεν θα μπορούσαν να αποτελούν υποστήριξη της βίας και της τρομοκρατίας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης