"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ηχηρό ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες του Ασπροπόταμου από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης. Μιλώντας πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Χρήστος Μιχαλάκης είπε ένα ηχηρό ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες και όπως τόνισε “δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος” . Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων “η ανάγκη ανάσχεσης αυτής της λαίλαπας είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική”. 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγχαρητήρια στον Αντιπεριφεριάρχη.Δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους πολιτικούς παράγοντες του τόπου δλδ Βουλευτές,τούς Δημάρχους Πύλης και Τρικάλων(των Μετεώρων έχει ήδη ταχθεί αρνητικά) τις τοπικές κομματικές οργανώσεις κ.α. ποιά είναι η σωστή θέση.Οτιδήποτε άλλο θα είναι η καταστροφή της ωραιότερης ορεινής περιοχής της Ελλάδος αν όχι της Ευρώπης.

  2. Δηλαδή το Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει εγκρίνει τις αντίστοιχες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων αυτών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας…τώρα διαφωνεί με αυτές που είχε εγκρίνει ή με τις Μελέτες που ενέκρινε η γειτονική Περιφέρεια?

  3. Για να διασκεδαστούν οι καταστροφικές επιπτώσεις λέγονται αυτά, από όλους τους υπεύθυνους, σε όλες τις βαθμίδες. Στο παιχνίδι του κέρδους των ιδιωτών συμμετέχουν συνειδητά υπουργεία, περιφέρειες, δασαρχεία, δήμοι. Πολύ συνοπτικά καταγράφονται τα εξής: α) με το νόμο 2941/2001 (Ανωμερίτης ο υπουργός, για να μην ξεχνάμε την συμβολή του ΠΑΣΟΚ), τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα χαρακτηρίστηκαν ως «δημόσιας ωφέλειας». Τότε επετράπη να εγκαθίστανται νόμιμα σε δημόσιες δασικές εκτάσεις. Το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε με το νόμο 3377/2005 (άρθρο 19 και Μπασιάκος ο υπουργός, για να μην ξεχνάμε την συμβολή της ΝΔ) όταν τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα συμπεριλήφθηκαν σε ρύθμιση του ν. 3208/2003 ώστε να πληρώνουν «αντάλλαγμα χρήσης των δασικών εκτάσεων, ίσο με αυτό των μελισσοκόμων» (50 ευρώ το έτος ανά στρέμμα). Η Μπιρμπίλη (υπουργός ΠΑΣΟΚ πάλι) φρόντισε να εξασφαλίσει στις εταιρίες ότι «θα χαρακτηρίζονται κατά προτεραιότητα ως δημόσιες δασικές (ακόμα και οι ιδιωτικές), οι εκτάσεις που σχεδιάζονται και εγκατασταθούν βιομηχανικά αιολικά πάρκα και θα υποχρεούνται όλες οι υπηρεσίες να τα αδειοδοτούν, ασχέτως ενστάσεων και δικαστικών προσφυγών από τους ιδιοκτήτες γης». Στις μέρες μας τα βιομηχανικά αιολικά πάρκα χαρακτηρίστηκαν «ιδιαίτερου κοινωνικού χαρακτήρα» και δεν πληρώνουν τα υπέρογκα 50 ευρώ ανά στρέμμα. Οι ίδιες εταιρείες λοιπόν που δεν δίνουν το 50άρικο ισχυρίζονται ότι θα φέρουν την ανάπτυξη. Μάλλον στους μετόχους τους αναφέρονται.

    Όταν λοιπόν ψηφίζονταν όλα τα ανωτέρω ερήμη της κοινωνίας, ερήμη των περιφερειών, δασαρχείων, δήμων, πολλώ δε μάλλον ερήμην των τοπικών κοινωνιών, που ήταν όλοι τους που τώρα, τάχα μου, ‘’αντιστέκονται’’. Αλήθεια, η πολυφορεμένη τελευταία ‘’ατομική ευθύνη’’ δεν ισχύει για αυτούς που καθορίζουν τις ζωές των παιδιών και των εγγονιών σας;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης