"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Η αθλιότητα στο ΕΣΥ οδήγησε στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής

lafarm

Σχετικά άρθρα

nosokomeio
Σάκης Παπαδόπουλος Βουλευτής Σύριζα : Δεν υπάρχει τελικά εφημερεύων Παιδίατρος στις Παιδιατρικές Κλινικές των Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας για όλο το Σαββατοκύριακο 21 και 22/2/15. Οι εφημερεύοντες Παιδίατροι ασθένησαν. Τα επείγοντα περιστατικά διακομίζονται στις εφημερεύουσες Παιδιατρικές Κλινικές του Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ και του Π.Π.Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ. Από τη Δευτέρα 23/2/15 η μεν Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων κλείνει ( άδεια κύησης η 1 εκ των 2 γιατρών της Κλινικής, νοσηλευόμενος στη Καρδιολογική Κλινική ο Παιδίατρος του Κ.Υ.Φαρκαδόνας που συνεπικουρούσε στη κάλυψη της Κλινικής ). Καθόλου τυχαία η εξέλιξη αυτή. Από το Καλοκαίρι επισημαίνεται με συνεχείς καταγγελίες και παρεμβάσεις, ότι οι Παιδιατρικές Κλινικές της Θεσσαλίας αλλά και όλης της 5ης Υ.Π.Ε. έχουν ερημώσει από ιατρικό δυναμικό και ταυτόχρονα ελλείψεις Παιδιάτρων έχουμε και στα Κέντρα Υγείας και στις Μονάδες του Π.Ε.Δ.Υ. Όμως η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έδειχνε αβάσταχτη ελαφρότητα. Ο κ.Βορίδης ανακοίνωνε διαρκώς ότι επίκεινται προσλήψεις 1500 γιατρών ΕΣΥ και 2500 νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς να προχωρήσει στη παραμικρή εγγραφή αντίστοιχων πιστώσεων και με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για το σύνολο των λειτουργικών τους αναγκών. Παράλληλα, στις προσλήψεις επικουρικών γιατρών, ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΟΥΤΕ 1 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Να μιλήσουμε για ευθύνες ; Σε ποιους ; Σε κείνους που παρά τη καταφανή λαϊκή αποδοκιμασία τους, ακόμη και τώρα ισχυρίζονται ότι «η Ελλάδα κινδυνεύει να πέσει στα βράχια από τη νέα Κυβέρνηση», χωρίς να αναλαμβάνουν τις προφανείς ευθύνες τους για την υπερχρέωση της χώρας, την ταπείνωση, τη κοινωνική βαρβαρότητα, την αθλιότητα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που παρέδωσαν ;
Τώρα οι ευθύνες όμως βρίσκονται σε μας. Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε κατεπείγουσες λύσεις μέσα στη τραγική κατάσταση, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα Υπουργικής παρέμβασης και σωστής ιεράρχησης των αναγκών και των δαπανών, ώστε η δέσμευσή μας για ελεύθερη-δωρεάν πρόσβαση όλων στις δημόσιες δομές υγείας, να συνοδευτεί από επείγουσες προσλήψεις, αναστήλωση του ΕΣΥ, τεκμηριωμένο σχεδιασμό της Ανοικοδόμησης ολοκληρωμένου Δημόσιου Συστήματος πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης, αποκατάστασης.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης