"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Η αλαλία των Τρικαλινών πολιτικών μπροστά στην επαπειλούμενη καταστροφή του Ασπροποτάμου από τα αιολικά πάρκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν θέλουμε να μείνει περιβαλλοντική προίκα ώστε και οι επιγενόμενοι να ζήσουν ανθρώπινα, πρέπει να οργανώσουμε την ακηδεμόνευτη αντίσταση των «από κάτω» γιατί οι «από πάνω» έχουν χάσει κάθε έξωθεν καλή μαρτυρία.

Με μια άνευ προηγουμένου ολοκληρωτική καταστροφή απειλείται η σχεδόν ανέγγιχτη περιοχή του Ασπροποτάμου που εκτείνεται στις πλαγιές της νότιας Πίνδου στον Νομό Τρικάλων, καθώς σχεδιάζεται η εγκατάσταση ενός αδιανόητου αριθμού βιομηχανικών ανεμογεννητριών.

Eκωφαντική μέχρι σήμερα η σιωπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ απο τους Τρικαλινούς βουλευτές υπέρ έχει ταχθεί ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ενώ αποκλείεται στο θέμα αυτό να δείξουν την “επαναστατικότητα” τους ο Θανάσης Λιούτας και η Κατερίνα Παπακώστα. Δεν ξέρουμε τι θα πράξει ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Εντυπωσιακή επίσης η σιωπή του δημάρχου Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου και του δημάρχου Πύλης Κ. Μαράβα ενώ κατα των ανεμογεννητριών τάχθηκε ομόφωνα του δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στα βουνά του Ασπροποτάμου, στο νομό Τρικάλων, βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης, αιτήσεις εταιρειών για 33 αιολικά εργοστάσια, που θα περιλαμβάνουν πάνω από 300 ανεμογεννήτριες!

Όλη η περιοχή, αν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν, θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο – νταμάρι. Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα χωρίς επιστροφή.

Δεν θα πρέπει επιτέλους να πάρουν θεση οι Τρικαλινοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης