"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαλλίας απαντά στη Βούλτεψη!

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γαλλίας : Οι “Μαρίες Αντουανέτες” των Παρισίων απαντούν στην επιθεωρητή-κυβερνητική εκπρόσωπο Βούλτεψη-Ιαβέρη
Η κ. Βούλτεψη σε μία χυδαία δήλωσή της στον κ. Χατζηνικολάου στον real fm την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου [1,2] φόρεσε από πολύ νωρίς για φέτος το αποκριάτικο κοστούμι του επιθεωρητή Ιαβέρη και ανακάλυψε ότι αύριο 3 Σεπτεμβρίου στις 18:30 επιφυλάσσουμε « θερμή » υποδοχή έξω από τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι (Place d’Uruguay, 64-66 avenue d’Iéna) στην Τρόικα και στην Ελληνική Κυβέρνηση.
Να ενημερώσουμε την επιθεωρητή-κυβερνητική εκπρόσωπο Βούλτεψη-Ιαβέρη ότι η συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από την πρωτοβουλία Ελλήνων Φοιτητών και Εργαζομένων στο Παρίσι και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού όπως η ίδια ανέφερε ή από τον Σύριζα Παρισιού, από κοινού με άλλες ελληνικές αλλά και γαλλικές πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς όπως παρουσίασαν ΜΜΕ στην Ελλάδα [3]. Η πρωτοβουλία αυτή λειτουργεί ήδη από το 2006 και συμμετέχουν σχεδόν το σύνολο των ελληνικών οργανώσεων της αριστεράς μέλη και φίλοι των οποίων κατοικούν στο Παρίσι καθώς και αναρχικοί. Συμμετέχουν όμως και και πάρα πολλοί άλλοι, ανένταχτοι πολιτικά φοιτητές και εργαζόμενοι τους οποίους ο δρόμος τους τους έβγαλε στο Παρίσι.
Μαρίες Αντουανέτες ή μετανάστες ;
Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Ζυρίχη, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σίδνεϊ, Πεκίνο και τόσες άλλες πόλεις σε όλα τα πέρατα του πλανήτη έχουν κατακλυσθεί από Έλληνες φοιτητές και ειδικευμένους και ανειδίκευτους εργαζόμενους. Δεν είμαστε σύγχρονοι τυχοδιώκτες, χρυσοθήρες που περιπλανόμαστε ανά την υφήλιο σαν μισθοφόροι. Οι αντιλαϊκές και εργατοκτόνες μνημονικές πολιτικές της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ. τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνηση σιαμαίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις οποίες η κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη με θέρμη υποστηρίζει και εκθειάζει μας ανάγκασαν να μεταναστεύσουμε. Είμαστε εργαζόμενοι οι οποίοι ήρθαμε να δουλέψουμε στην Γαλλία διότι ο εργασιακός μεσαίωνας που έχει επιβάλει η συγκυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα όπου υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία του να εργάζεται κανείς και αντί να αμείβεται να πληρώνει και από την τσέπη του και κυρίως η τρομακτική ανεργίας στην Ελλάδα έκαναν δυστυχώς αδύνατη την εύρεση μία αξιοπρεπούς δουλειάς στην Ελλάδα.

Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας παρέχονται ευτυχώς ακόμη στην Γαλλία και δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση εαυτών προνομιούχους ή « Μαρίες Αντουανέτες » επειδή έχουμε ένα μισθό, κοινωνική ασφάλιση και κοινωνικές παροχές όπως νοσοκομεία στα οποία υπάρχουν αναλώσιμα, σχολεία με θέρμανση, ταμείο ανεργία που δίνει επίδομα ανεργίας και άλλα πολλά. Έχουμε δηλαδή τα αυτονόητα. Ο δρόμος όμως της ζωής στην Γαλλία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, το αντίθετο μάλιστα. Η κυβέρνηση Ολάντ-Βάλς κινούμενη στις επιταγές των πολιτικών της Ε.Ε. κάνει βίαιη επίθεση στο κράτος πρόνοιας και στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα η κρίση η οποία έχει χτυπήσει και την Γαλλία έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 3 εκατομμύρια άνεργους ορισμένοι εκ των οποίων είναι και Έλληνες οι οποίοι μετανάστευσαν στην Γαλλία. Και όλα αυτά διαδραματίζονται σε μία χώρα όπου η ακρίβεια είναι μεγάλη και τα πρακτικά προβλήματα όπως αυτό της εύρεσης στέγης είναι μη αμελυτέα και είναι ούκω λίγοι οι Έλληνες στην Γαλλία οι οποίοι δυσκολεύονται πολύ για να τα βγάλουν πέρα.
Όλοι εμείς λοιπόν έχουμε έρθει εδώ ως μετανάστες και όχι σαν « Μαρίες Αντουανέτες » έχουμε αφήσει πίσω τους φίλους μας, την οικογένεια μας, τον τόπο μας και γι αυτό μας καίει το τι γίνεται στην Ελλάδα. Ορισμένοι απολαμβάνουμε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και παροχές οι οποίες θα έπρεπε να παρέχονται και σε όσους κατοικούν στη Ελλάδα όχι από ελεημοσύνη ή επειδή είναι προνομιούχοι ή επειδή είναι απαιτητικοί αλλά επειδή πληρώνουν άμεσα και έμμεσα μέσω της φορολογίας για όλα αυτά. Στα μάτια όμως της κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη και των ομοίων της τα αυτονόητο φαντάζουν παντεσπάνι και συνθήκες βασιλικής διαβίωσης αντίστοιχες με αυτές της Μαρίας Αντουανέτας. Αυτό πλέον δεν μας προξενεί καμία εντύπωση από μέρους της κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη. Το ήθος άλλωστε του καθενός κρίνεται διαχρονικά από τα λεγόμενά του και κυρίως από τις πράξεις του. Κανονικά θα μας άφηνε αδιάφορους η προκλητική και χυδαία τοποθέτηση της αλλά μας εξοργίζει. Μας εξοργίζει διότι χλευάζοντάς εμάς εδώ στην Γαλλία στην ουσία χλευάζει ολόκληρη την γενιά της σύγχρονης ελληνικής μετανάστευσης στην δημιουργία της οποία η κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη έχει και η ίδια σημαντικότατες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες.
Είματε ρεαλιστές, γι αυτό επιδιώκουμε το αδύνατο
Φυσικά η κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη θα προτιμούσε αύριο να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στις όχθες του Σηκουάνα κάπου κοντά στα πανάκριβα ξενοδοχεία όπου λογικά θα καταλύσει η Ελληνική « διαπραγματευτική » αποστολή μία συγκέντρωση από « Έλληνες κεφαλαιοκράτες » οι οποίοι πρόσκεινται στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και οι οποίοι είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να ζουν στο Παρίσι όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ίδια και οι οποίοι θα επευφημούν την Τρόικα και την Ελληνική κυβέρνηση για τις « ομολογουμένως επιτυχείς » πολιτικές τους.
Αντ’αυτού εμείς μαζί με πολίτες, συλλόγους, εργατικά συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις της Γαλλικής αριστεράς διοργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας με στόχο:
1) Να διαδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό.
2) Να βροντοφωνάξουμε ότι αυτό το χρέος δεν είναι του Ελληνικού λαού, είναι ένα χρέος επονείδιστο το οποίο δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η ελληνική πλουτοκρατία εις βάρος του λαού και δεν θα το αποπληρώσουμε. Δεν μπαίνουμε σε παζάρια με τους δανειστές για να διαπραγματευτούμε πόσο μεγάλο είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους το οποίο θα ζητήσουμε να μας κουρέψουν οι δανειστές για να αποπληρώσουμε το εναπομείναν με ρίτρα ανάπτυξης όπως προτείνουν κάποιες άλλες δυνάμεις. Οι δανειστές του Ελληνικού απομειζούν χρόνια τον ιδρώτα των εργαζομένων και της νεολαίας και δεν πρέπει να πάρουν ούτε δεκάρα τσακιστή.
Παλεύουμε λοιπόν για άμεση μονομερή διαγραφή του Ελληνικού χρέους όπως δικαιούμαστε και απαιτούν οι καιροί και έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
3) Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών τις οποίες η συγκυβέρνηση εμπαίζει και η ίδια η κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη έχει κατ’επανάληψη ειρωνευτεί. Ελπίζουμε μόνο στο μέλλον η κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη να μην καταδιώξει τις γυναίκες αυτές όπως έπραξε ο Ιαβέρης με τον Γιάννη Αγιάννη και η οικουμενική μάχη τους για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εργασία να δικαιωθεί όπως δικαιώθηκε ο αγώνας του Γιάννη Αγιάννη.
4) Να μεταφέρουμε μήνυμα αλληλεγγύης από τον Γαλλικό λαό στον αγωνιζόμενο Ελληνικό λαό διότι η λύση στα κοινά προβλήματα της νεολαίας και τον εργαζομένων σε Ελλάδα και Γαλλία θα έρθει μόνο μέσα από τους κοινούς μας αγώνες ενάντια στην Ε.Ε., την ευρωζώνη και τις δυνάμεις του κεφαλαίου.
5) Να διαδηλώσουμε την εναντίωση μας στις αντεργατικές πολιτικές λιτότητας τις οποίες προωθεί πλέον ολοταχώς η κυβέρνηση Ολάντ-Βάλς στην Γαλλία και οι οποίες πολύ σύντομα θα απειλούν με τρόπο αντίστοιχο όπως στην Ελλάδα τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και στην Γαλλία.

Η Ιστορία διδάσκει και δεν συγχωρεί
225 χρόνια μετά την Μεγάλη Επανάσταση η Ιστορία διδάσκει ότι όποιος χλευάζει τον χειμαζόμενο λαό όπως έπραττε ήδη από το 1782 η Μαρία Αντουανέτα της Αυστρίας, όπως ήταν το πλήρες όνομα της τότε Βασίλισσας της Γαλλίας, με το περιβόητο : « δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι » θερίζει τα γεγονότα της Μεγάλης Επανάστασης 7 χρόνια αργότερα. Όποιος σήμερα σπέρνει την φτώχια και την κοινωνική εξαθλίωση όπως πράττουν τόσο η Γαλλική κυβέρνηση όσο και η τρόικα μαζί με την συκγηκέρνηση που υπηρετεί η κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη θα θερίσουν και μάλιστα πολύ σύντομα τις κοινωνικές θύελλες και τις ανατροπές που έρχονται. Και η Γαλλία γνωρίζει πολύ καλά από τέτοια γεγονότα. Κλείνουμε υπενθυμίζοντας στην κ. Βούλτεψη-Ιαβέρη την προτροπή που είχε εκφράσει ο Αλέξις ντε Τοκβίλ στο Γαλλικό Κοινοβούλιο τις παραμονές της Επανάστασης του 1848. Με την διαφορά ότι οι νίκες που έρχονται δεν θα είναι εφήμερες όπως αυτές της Επανάστασης του 1848 αλλά θα είναι μεγάλες, ριζικές και διαρκείς.
« Υποστηρίζουν κάποιοι ότι επειδή δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί κάποια εξέγερση δεν υπάρχει και κανένα κίνδυνος […], είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι κοιμόμαστε αυτή την στιγμή πάνω σε ένα ηφαίστειο. […] Δεν είναι οι νόμοι, Κύριοι, οι όποιοι προκαλούν τις εξεγέρσεις, είναι το ίδιο το Πνεύμα της κυβέρνησης […] Προς Θεού, αλλάξτε το Πνεύμα της κυβέρνησης διότι, σας το επαναλαμβάνω, με αυτό τον τρόπο μας οδηγείτε στην Άβυσσο»
(Αλέξις ντε Τοκβίλ στην ολομέλεια της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης,
29 Ιανουαρίου του 1848)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης