"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού (και) στην εκπαίδευση είναι ταξική

lafarm

Σχετικά άρθρα


Με προχθεσινή τροπολογία η λέξη “δύναται” στην χρήση καμερών στα σχολεία αντικαταστάθηκε από την λέξη “παρέχεται”, ενώ προστέθηκε στους λόγους χρησιμοποίησης της και η εκ περιτροπής διδασκαλία.


Είναι φανερό ότι το Υπουργείο θέλει να συνεχίσει ακάθεκτο της επίθεση του. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω γιατί η χρήση καμερών, όπως και η τηλεκπαίδευση δεν είναι διδασκαλία, έχει αναφερθεί πολλές φορές. Να πω μόνο εδώ ότι για άλλη μια φορά η κ. Κεραμέως ψεύδεται όταν λέει ότι η Κομισιόν την δικαίωσε. Αν διαβάσει κάποιος την απάντηση, θα δει ότι η Κομισιόν θεωρεί τα ελληνικά δικαστήρια αρμόδια να κρίνουν.


Και η εκ περιτροπής όμως διδασκαλία διαλύει την έννοια της τάξης-συνόλου-ομάδας, ενώ ταυτόχρονα μειώνει δραστικά την ύλη που μπορεί να διδαχτεί.


Βλέπετε, για το Υπουργείο η λύση να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί και να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, κάτι το οποίο είναι σωστό παιδαγωγικά, αλλά και από άποψη υγιεινής, είναι μια λύση που ούτε καν περνά από το μυαλό τους. Τα σχολεία βλέπετε δεν είναι ΜΜΕ να τα ταΐσεις εκατομμύρια για να σε λιβανίζουν.


Αφήνω προς το παρόν το “τεχνικό” κομμάτι, αν και θεωρώ ότι κι εδώ θα υπάρχει το δίπολο “ατομικής ευθύνης-εύρεσης χορηγού” για κάθε σχολείο, αλλά και της επερχόμενης αξιολόγησης: Εσείς πόσα διαδικτυακά μαθήματα κάνατε;
Μας περιμένει δύσκολος χειμώνας και στην εκπαίδευση…

Κώστας Μιχαλάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης