"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η απάντηση του Δήμου Τρικκαίων στην Οικολογική Θεσσαλία για αμίαντο σε εγκαταλειμμένα κτίσματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους περίοικους του πρώην εργοστασίου Δερπανόπουλου και τους πολίτες των Τρικάλων, ότι διάφορα δελτία Τύπου και δημοσιεύματα με τη μορφή προειδοποιήσεων, απέχουν χιλιόμετρα από την πραγματικότητα.

Με δικές του ενέργειες και χρήματα ο Δήμος Τρικκαίων προσπαθεί να επιλύσει μια χρόνια αγκύλωση για την περιοχή, η οποία με την πρόοδο των έργων καθαρισμού των παλιών κτηρίων και υφιστάμενων προϊόντων κατεδάφισης, θα αποκτήσει δρόμους, πλατείες και μορφή σύγχρονης και ανθρώπινης γειτονιάς.

Μετά από σχετικό διαγωνισμό, ο Δήμος συνεβλήθη με εργολάβο για τον καθαρισμό του τμήματος της περιοχής που είναι δημοτικό και αποτελεί περίπου τη μισή από τη συνολική, έκταση, εμβαδού 62 στρεμμάτων.

Όπως έχει εξηγηθεί και δημοσίως, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, στο τμήμα αυτό, ΔΕΝ γίνεται καθαίρεση ή καθαρισμός στεγών από Ελενίτ. Άλλωστε το μεγαλύτερο κομμάτι των στεγών αυτών δεν είναι καν στην ιδιοκτησία του.

Ό,τι είναι πιθανό να έχει αμίαντο, θα ελεγχθεί και θα καθαριστεί σε δεύτερη φάση, πάντα με βάση τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες, τις οποίες ο Δήμος Τρικκαίων τηρεί απαρέγκλιτα.

Όσοι αποσπασματικά και ξαφνικά θυμούνται το περιβάλλον στα Τρίκαλα, ας γνωρίζουν ότι διάγνωση για την ύπαρξη επικίνδυνων υλικών, δεν γίνεται μέσω διαδικτύου και τους καλούμε να έρθουν επί τόπου να μας υποδείξουν ποια είναι τα σημεία αυτά.

                                                                      

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης