"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Η Αυστρία “ψηφίζει” ΣΥΡΙΖΑ μέσω… Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εμφανής είναι πλέον η αλλαγή του κλίματος για τη χώρα μας, με βάση την προεξόφληση της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου. Ένα κλίμα που πλέον έχει θέσει ως όρο τη συζήτηση με την Ελλάδα, τη διαπραγμάτευση. Και αυτό φαίνεται από τη δημοσιότητα που παίρνουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις Αριστεράς στις χώρες στις οποίες στελέχη του κόμματος κινούνται δραστήρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αυστρία. Εκεί και στη Γερμανία, ο τρικαλινός Γιώργος Χονδρός τις τελευταίες 15 ημέρες δραστηριοποιήθηκε μέσω ενός διεθνούς ινστιτούτου κομμάτων της Αριστεράς (Transform Europe), ενώ υπήρχε και η δραστηριοποίηση του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και αυτού των Διεθνών Σχέσεων.
Αυτό που συνέβη και φάνηκε με το σημερινό βίντεο, που έχει γίνει viral στην Αυστρία, είναι ότι η Ευρώπη… ακούει. Ακούει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σίγουρο ότι αλλάζει η διάθεση για τη διαπραγμάτευση, αφού και οι Ευρωπαίοι πολίτες επιθυμούν να αντιπαλέψουν τις πολιτικές λιτότητας στις πατρίδες τους, μη λησμονώντας τα όσα έχει πάθει ο ελληνικός λαός.
Οι συνεντεύξεις που έδωσε ο κ. Χονδρός σε αυστριακά ΜΜΕ ήταν συμπλήρωμα των ομιλιών και επαφών με κόμματα, οργανώσεις, φορείς, συνδικάτα σε όλη τη χώρα.. Γι αυτό και απουσίαζε κατά την προεκλογική περίοδο από τα Τρίκαλα. Φάνηκε, όμως, ότι το βίντεο με τους 8 βουλευτές του αυστριακού κοινοβουλίου, να επικροτούν το ότι «Η Ελπίδα Ερχεται», αποτελεί την ένδειξη ότι η Ευρώπη η ίδια αλλάζει. Οσο κι αν επιχειρείται να μας προωθήσουν διαφορετική αντιμετώπιση από τα ξένα ΜΜΕ, η χώρα μας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει πλέον θέση συνομιλητή στα αυστριακά ΜΜΕ.
Ακολουθεί το βίντεο (υποτιτλισμένο) με τις απόψεις 8 Αυστριακών βουλευτών και λινκς με τις συνεντεύξεις του κ. Χονδρού σε κάποια εκ των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Αυστρίας.

 

Η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας

http://www.kleinezeitung.at/s/politik/innenpolitik/4644021/Griechenland_Griechenland-ist-erst-der-Anfang-

 

APA (Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων)

http://diepresse.com/home/politik/eu/4637865/SyrizaPartei_Sind-keine-Terroristenpartei

xondros

Το “Εθνος” της Αυστρίας

http://kurier.at/politik/ausland/syriza-in-griechenland-wollen-keinen-sowjetstaat/108.132.006
Η “Καθημερινή” της Αυστρίας

http://diepresse.com/home/politik/eu/4638598/Griechenland_Syriza-will-keinen-EuroAustritt

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης