"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Η Δημοτική Αρχή και η Τρόικα των Τρικαλινών βουλευτών του Σύριζα

lafarm

Σχετικά άρθρα

vouleytes Dimos

Η Δημοτική Αρχή Τρικάλων και η Τρόικα των Τρικαλινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πρόσφατα πολύωρη κοινή συνάντηση «για το καλό του τόπου». Το Γραφείο Τύπου του Δήμου μίλησε για «παντρικαλινή (!) συνεννόηση σε όλα τα βασικά και φλέγοντα θέματα».
Οι 2 πόλοι εξουσίας του τόπου «αλληλοδεσμεύτηκαν» για κοινή ή παράλληλη δράση για μια σειρά θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Κρίσιμα όμως προβλήματα που βασανίζουν τον λαό παραλείφτηκαν απ’ την ατζέντα τους.
Τα κοινωνικά κινήματα που μάχονται καθημερινά και γενικότερα οι ενεργές συλλογικότητες και οι λοιποί φορείς του λαού, που σήμερα υποφέρει τα πάνδεινα, απουσίαζαν απ’ αυτή τη συνάντηση και ήταν έξω απ΄ τη «διαβούλευσή» τους. Μ’ άλλα λόγια οι 2 πόλοι συζήτησαν μεταξύ τους ερήμην του «3ου πόλου εξουσίας» που δεν είναι άλλος απ’ τη μαχόμενη ζωντανή κοινωνία.
Το Κίνημά μας, μόνο του ή μ’ άλλες κινήσεις και συλλογικότητες ανά περίσταση, θα θέσει σοβαρά προβλήματα των ημερών μας είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Προβλήματα κατεπείγοντα και σοβαρότατα για τα οποία πρέπει να πάρουμε όλοι θέση και να τα προωθήσουμε και επιλύσουμε ΤΩΡΑ.

Metopo laou

Είναι προβλήματα δημοκρατίας και επιβίωσης του ίδιου του (Τρικαλινού) Λαού.
Αναφέρουμε μερικά απ΄ αυτά:
1) Κατάργηση των διοδίων και επιστροφή των εθνικών μας δρόμων στο κράτος και στην ελεύθερη χρήση των πολιτών. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, καθώς και Δήμοι (π.χ. Λάρισας κ.λ.π.) εξέδωσαν ήδη σχετικά ψηφίσματα για την πλήρη κατάργησή τους.

2) Κατάργηση με νόμο του διπλασιασμού (πρόστιμου) για όσους δεν πληρώνουν τα Τέλη Κυκλοφορίας και απαλλαγή απ΄ το διπλασιασμό – πρόστιμο 100% όσων δεν πλήρωσαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2015, 2014, 2013 κ.λ.π. λόγω αδυναμίας. Ανάμεσά τους είναι πολλές χιλιάδες φτωχοί Τρικαλινοί.

3) Ομοίως κατάργηση (απαλλαγή) με νόμο όσων για λόγους οικονομικής αδυναμίας δεν πλήρωσαν τον ΕΝΦΙΑ και το ΕΤΗΔΕ (χαράτσι ακινήτων) των προηγουμένων ετών και μέχρι το 2014. Κι εδώ είναι χιλιάδες οι εξαθλιωμένες Τρικαλινές οικογένειες.

4) Να σταματήσουν ΑΜΕΣΩΣ οι διακοπές ρεύματος και νερού στους συμπολίτες μας. Είναι απάνθρωπο. Είναι χιλιάδες τα τρικαλινά νοικοκυριά που δεν έχουν ρεύμα ή νερό ή απειλούνται με άμεση διακοπή τους.

5) Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί από τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία – κοράκια, ιδιώτες τοκογλύφους σε βάρος της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας. Είναι πολλές χιλιάδες τα τρικαλινά νοικοκυριά που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι.

6) Είναι σημαντικό οι 2 πόλοι εξουσίας, Δημοτική Αρχή και Βουλευτές, να καταδικάσουν με κοινή τους ανακοίνωση την πρόσφατη πρωτοφανή αστυνομική βία σε βάρος διαδηλωτών πολιτών στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς. Καταδίκη τώρα, για να προληφθούν τα χειρότερα στο μέλλον.

Οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου να γίνουν χωρίς αστυνομοκρατία και κάγκελα. Στις εξέδρες να ανεβούν οι Αγωνιστές και οι Ανάπηροι Πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και συμπολίτες μας με αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά, προσφορά για την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη, που μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα για τη νέα γενιά.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης