"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Η δολοφονία μιας 21χρονης νοσηλεύτριας «φουντώνει» την παλαιστινιακή οργή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεχειλίζει η οργή τις τελευταίες ημέρες στην Παλαιστίνη έπειτα από τη δολοφονία μιας εθελόντριας νοσηλεύτριας μόλις 21 ετών, η οποία έπεσε νεκρή από ισραηλινά πυρά. Χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία της, Ραζάν αλ Νατζάρ, με τον ισραηλινό στρατό, πάντως, να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για τον θάνατό της.

Η Ραζάν Αλ Νατζάρ, εθελόντρια νοσηλεύτρια στη Γάζα, τραυματίστηκε θανάσιμα από σφαίρα στο στήθος την 1η Ιουνίου σε μια περιοχή αναλοτικά της Χαν Γιουνές, στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας τη Γάζας ανακοίνωσε ότι η Νατζάρ εργαζόταν εθελοντικά στις παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας και φορούσε τη λευκή ρόμπα των μελών των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έκρηξη οργής στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η κηδεία της μετατράπηκε σε μεγάλη διαδήλωση κατά του Ισραήλ και της πολιτικής που ασκεί.

Την 21χρονη έθαψαν φωνάζοντας «με το αίμα μας και την ψυχή μας θα θυσιαστούμε για εσένα Ραζάν». Πολλοί από τους συμμετέχοντες υπόσχονταν επίσης ότι θα το κίνημα διαμαρτυρίας στα σύνορα με το Ισραήλ θα συνεχιστεί.

Η παλαιστινιακή οργάνωση πρώτων βοηθειών ανέφερε ότι η 21χρονη σκοτώθηκε «ενώ επιχειρούσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές». «Το να πυροβολούν εναντίον του ιατρικού προσωπικού συνιστά έγκλημα πολέμου, όπως ορίζεται από τις Συνθήκες της Γενεύης» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η οργάνωση, η οποία απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να απαντήσει στις «παραβιάσεις» των Ισραηλινών.

Μετά την κηδεία της ξέσπασαν επεισόδια στα σύνορα με νεαρούς Παλαιστινίους να πετούν πέτρες εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και τις Παλαιστινιακές αρχές να κάνουν λόγο για αρκετούς Παλαιστίνιους τραυματίες.

Για τη νέα δολοφονία ο ισραηλινός στρατός περιορίστηκε στο να ανακοινώσει ότι ένας «τρομοκρατικός πυρήνας» διείσδυσε από το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων, εμποδίζοντάς τους να γυρίσουν πίσω

Με τον θάνατο της νεαρής διασώστριας, αυξήθηκε σε 123 ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων πριν από 2 μήνες, ενώ την Παρασκευή υπήρξαν και περίπου σαράντα τραυματίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης