"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό Γ. Μπαλταδώρο στο Μορφοβούνι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε στο Μορφοβούνι τον ήρωα Σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στη συντριβή του Mirage 2000-5 κοντά στη Σκύρο.

Ο θάνατος του Γ. Μπαλταδώρου έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, ενώ πένθος τριών ημερών έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η σορός του άτυχου πιλότου, έφτασε με C -130 στην Καρδίτσα, ενώ λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Τον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και των ενόπλων δυνάμεων.
Φωτογραφία του Γιώργος Αμβροσίου.
Το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, ενώ προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Τη στιγμή μάλιστα που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, όσοι ήταν εκεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 34χρονου πιλότου, που άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά, η οποία σύμφωνα με το www.karditsalive.net λιποθύμησε λίγο πριν την κηδεία.

Η αστυνομία έκλεισε την είσοδο του χωριού, και πολλοί είναι αυτοί που φτάνουν με τα πόδια.

Μεταξύ άλλων το «παρών» στην κηδεία δίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπληρωτής Υπουργό Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Η Βουλή των Ελλήνων αποφάσισε την «υιοθέτηση» των δύο ανήλικων τέκνων του. Την πρόταση έκανε πρώτος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας, καθώς έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, η οποία αναμένεται να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να βγάλει το πόρισμά της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης