"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Η επιτυχία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει νίκη για όλη την κοινωνία…

lafarm

Σχετικά άρθρα

dritseli1
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετρά μόλις πέντε ημέρες ζωής και όπως είναι φυσικό η μεγάλη εκλογική νίκη της προηγούμενης Κυριακής αποτελεί ακόμα το πρώτο θέμα στην δημόσια συζήτηση εντός και εκτός χώρας. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου αριστερού κυβερνητικού σχήματος χαρακτηρίζονται από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ως θετικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά εισάγει νέα υγιή ήθη στην διακυβέρνηση του τόπου. Παρά τις κορώνες κινδυνολογίας που ακόμα δεν έχουν κοπάσει, το κυβερνητικό σχήμα έχει πιάσει επί της ουσίας δουλειά, χωρίς τυμπανοκορουσίες και με πολλή μελέτη σε όλα τα επίπεδα. Το ερώτημα που τίθεται στο πλαίσιο αυτό είναι ποιοι είναι οι στόχοι της κυβέρνησης της Αριστεράς και τι πρέπει να περιμένουν οι πολίτες στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Το βασικό ζητούμενο για την νέα κυβέρνηση δεν είναι άλλο από τη διαρκή στήριξη των πολιτών. Χωρίς αυτή είναι αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής των πραγμάτων. Με τους πολίτες στο πλάι της η νέα κυβέρνηση ήδη επιχειρεί να δράσει σε δύο επίπεδα. Πρώτον, στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης του ελληνικού ζητήματος με εταίρους και δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται ήδη σε επίπεδο κορυφής, από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο. Οι ελληνικές θέσεις παρουσιάζονται τεκμηριωμένα, χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς διάθεση υποχωρητικότητας. Οι διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται να είναι εύκολες αλλά για πρώτη φορά ο λόγος της ελληνικής κοινωνίας μεταφέρεται καθαρός στα ευρωπαϊκά όργανα. Η ελληνική διεκδίκηση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους θα προχωρήσει και η τελική έκβαση της θα είναι θετική για τη χώρα και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Στο εσωτερικό πεδίο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να αντιμετωπίσει χιλιάδες ανοιχτά προβλήματα που κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η άμεση λύση όλων των ζητημάτων είναι ανθρωπίνως αδύνατη και ο βασικός στόχος είναι η ιεράρχηση των αναγκών. Ο βασικός γνώμονας για τις πρώτες ενέργειες είναι ένας. Η ανακούφιση των πολλών και ιδιαίτερα εκείνων που γνώρισαν το πιο σκληρό πρόσωπο των μνημονίων και της λιτότητας. Των ανέργων δηλαδή, των απολυμένων, των ανθρώπων που έχουν αντικειμενική ανάγκη από προστασία.
Σε θεσμικό επίπεδο η βασική κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης είναι η ισχυροποίηση της δημοκρατίας και της διαφάνειας και η πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η μάχη ενδεχομένως να είναι και η πιο δύσκολη και χρειάζεται την καθημερινή προσπάθεια όλων των πολιτών. Για να καταστούν οι θεσμοί ισχυροί και δίκαιοι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη η κοινωνία να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό του. Τα βασικά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι άλλα από την πάταξη της μεγάλης διαφθοράς, από την δημιουργία ενός πλαισίου διαφάνειας σε όλο το δημόσιο βίο και βέβαια από την στήριξη του κοινοβουλευτισμού και της κοινωνικής συμμετοχής.
Με αυτή την πυξίδα ξεκινάμε την μεγάλη προσπάθεια για την αλλαγή σελίδας στη χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει την πραγματική τομή στα πράγματα. Η αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης θα αγγίξει όλους τους πολίτες και μαζί με την κοινωνία θα ανατρέψουμε όλες τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.
Μαζί θα νικήσουμε!
Παναγιώτα Δριτσέλη
βουλευτής Σύριζα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης