"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες για «κούρεμα» καταθέσεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Persona non grata καθίσταται για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της διαπλοκής ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ο οποίος διαψεύδει «κατηγορηματικά τις φήμες για «κούρεμα» στις καταθέσεις.

Ο Andrea Enria, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ), του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο φέρνει σε συνεργασία τις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν είμαι ενήμερος για κάποιο σχέδιο για επιβολή “κουρέματος στους καταθέτες λιανικής των ελληνικών τραπεζών, όπως αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης σήμερα το πρωί. Πολύ αμφιβάλλω ότι κάποια αρχή ή δημόσιος φορέας σε επίπεδο ΕΕ ή κράτους μέλους θα μπορούσε να εξετάσει την επιλογή αυτή, καθώς αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δίκαιο της ΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση η ΕΑΤ θα εκκινήσει αμέσως τη διαδικασία εξέτασης παραβίασης της νομοθεσίας της ΕΕ».

Στη δήλωσή του ο κ. Enria υπενθύμισε πως «η νομοθεσία της ΕΕ είναι σε θέση να προστατεύσει τους Έλληνες καταθέτες λιανικής, όπως και κάθε άλλο καταθέτη στην ΕΕ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης