"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Η ιστορία του “Dr House”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πώς δημιουργήθηκε μια από τις πιο συναρπαστικές σειρές ιατρικού θρίλερ Πηγή:

  Σύμφωνα με το θρύλο, ο David Shore, δημιουργός του House, αρχικά είχε εμπνευστεί μια σειρά για έναν πρώην ενθουσιώδη αναβάτη αλόγων που ήταν τόσο καταπονημένος σωματικά ώστε είχε καταλήξει να είναι εθισμένος στα παυσίπονα… και ταυτόχρονα ήταν εκπληκτικός γιατρός. Το όνομα της σειράς αυτής θα ήταν απλώς, Horse. Όταν το πρότεινε στους υπεύθυνους της Fox αυτοί άκουσαν
“House”. Σύντομα όλοι συνειδητοποίησαν ότι ήταν πιο εύκολο να γυρίσουν μια σειρά στην οποία ο πρωταγωνιστής θα λέγεται House και θα κυκλοφορεί σε ένα νοσοκομείο, παρά μια σειρά εποχής μεσοπολέμου. Ο Laurie απέδωσε την πολύ πετυχημένη του αμερικάνικη προφορά σε «σπαταλημένη νεότητα παρακολουθώντας υπερβολικά πολλή τηλεόραση και υπερβολικά πολλές ταινίες».
Αργότερα αποκάλυψε ότι αρχικά νόμιζε ότι ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς ήταν ο Dr. James Wilson και ότι ο Dr. House ήταν δεύτερος ρόλος λόγω της ιδιαιτερότητας του, μέχρι που πήρε το πρώτο πλήρες σενάριο στα χέρια του. Ο Laurie είναι στην πραγματικότητα γιος γιατρού, του Ran Laurie.
727384_group_poster_s8Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «ένιωθα τύψεις που πληρωνόμουν περισσότερα για να είμαι η ψεύτικη εκδοχή του ίδιου μου του πατέρα». Η αμοιβή του ξεκίνησε από τις 100.000 δολάρια ανά επεισόδιο για να φτάσει τα 400.000 στον πέμπτο κύκλο. Ο Shore έγραψε τον χαρακτήρα του House έχοντας στο μυαλό του τον Σέρλοκ Χολμς. Και οι δύο παίρνουν ναρκωτικές ουσίες, δεν είναι εύκολοι στην επικοινωνία και σε γενικές γραμμές δεν είναι φιλικοί.
Σε αρκετά επεισόδια αναφέρεται η διεύθυνση του House, το 221B, μια σαφής αναφορά στη διάσημη διεύθυνση του Χολμς, που είναι 221Β Baker Street.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 το ταμπλόιντ Daily Express έγραψε ότι ο Laurie είχε αρχίσει να αποκτά πραγματικά προβλήματα εξαιτίας της πολύωρης χρήσης του μπαστουνιού και περπατώντας κουτσαίνοντας. Αργότερα ο ηθοποιός είπε ότι είχε αναπτύξει αυτόματο αντανακλαστικό: όταν ξεκινούσαν οι κάμερες, ξεκινούσε να κουτσαίνει, κάτι που του δημιουργούσε προβλήματα σε άλλα γυρίσματα εκτός House.

Πηγή: www.lifo.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης