"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Η Κατερίνα Παπακώστα στον Μάκη Βορίδη για τα ζητήματα των τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με το Νομοσχέδιο των ΟΤΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Τρικαλινή Βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, υλοποίησε την δέσμευσή της να πραγματοποιήσει η ίδια συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, προκειμένου να του θέσει αναλυτικά, τα σημεία στα οποία οι Εκπρόσωποι των Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων, επεσήμαναν ανάγκη τροποποίησης επί του Νομοσχεδίου, αλλά και τα βασικά τους αιτήματα.


Ορισμένα από τα κυριότερα σημεία, που παρέθεσε η Βουλευτής στον Υπουργό, κατά την εκτενή τους συνάντηση, είναι τα κάτωθι:


Η ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητης κάλπης για την εκλογή συμβούλων τοπικών
κοινοτήτων, όπως επίσης και η εκλογή Προέδρου και τοπικών συμβούλων από την πρώτη Κυριακή, ανεξάρτητα από την εκλογή Δημάρχου.


Να διατηρηθεί ο όρος Πρόεδρος, αντί του προτεινόμενου όρου ‘’Εκπρόσωπος’’. Ο απαιτούμενος αριθμός των κατοίκων για τον διαχωρισμό μεταξύ μονομελών και τριμελών συμβουλίων, να κατέλθει στους 300 κατοίκους.


Η μη κατάργηση των τοπικών συμβουλίων στις έδρες των Δήμων, με πληθυσμό μικρότερο των 100.000.


Και τέλος, να δοθεί ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποφασιστικές αρμοδιότητες και να ενισχυθεί μέσω νέων πόρων.


Ο Υπουργός, κ. Βορίδης, ενημέρωσε την κα. Παπακώστα, πως καθώς το Νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία, υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία θα διαφοροποιηθούν από την αρχική του μορφή και σαφώς κατά την διαδικασία της ανοικτής διαβούλευσης, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο θα συζητήσουν με όλους τους αρμόδιους φορείς, για τις εκάστοτε τροποποιήσεις στο θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. όσο και να τρέχει στα γραφεία των υπουργών, για να πάρει εύσημα, ε΄ναι υποκρισία και ντροπή, από τη μια να μη λέει, η λαλίστατη κατά τα άλλα, για τη Μενδώνη και το Λιγνάδη και από την άλλη να ασπάζεται ό,τι συκοφαντία κυκλοφορούν τα τρολ της Ν, για τη συμμετοχή της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και το σύνθημα του ακούστηκε. Είδε κάποιος επίσημο πανό που έγραφε νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποια φωτογραφία, που το αποδεικνύει? Σε καμία περίπτωση, οριζοντίως και καθέτως, δεν εγκρίνονται τέτοια συνθήματα, αλλά η κ. Παπακώστα, υιοθετώντας τις απόψεις της γνωστής ΓΓ Αντιεγκληματικής πολιτικής, με μεγάλη ευκολία τα επικαλείται. Αλλά κ. Παπακώστα, να ξέρετε ότι δεν είναι “κάθε μέρα Πασχαλία”. Και όλοι έχουν μνήμη, όσες επισκέψεις και να κάνετε και όσα “κατόπιν ενεργειών σας” να δημοσιεύσετε, λες και είμαστε ακόμη στην εποχή του Μαυρογιαλούρου. Μόνο που αυτός τελικά, είχε την ευθιξία και το πολιτικό θάρρος να παραιτηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης