"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Η κυβέρνηση «βάζει χέρι» και στα ασφαλιστικά ταμεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

tameia

Τελεσίγραφο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στους διοικητές των Ταμείων να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι την Παρασκευή

«Έως την Παρασκευή να λάβετε απόφαση για το ύψος των διαθεσίμων που μπορείτε να μεταφέρετε στην Τράπεζα της Ελλάδος», αυτό το τελεσίγραφο έδωσε το υπ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ΟΔΔΗΧ στους διοικητές των Ταμείων, οι οποίοι κλήθηκαν το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη.

Τα στελέχη του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιέγραψαν το ασφυκτικό κλίμα που επικρατεί, λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενόψει της καταβολής των συντάξεων του Μαΐου στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα κάλεσαν τους διοικητές να συγκαλέσουν άμεσα διοικητικά συμβούλια και να πείσουν τα μέλη τους για την αναγκαιότητα της μεταφοράς των διαθεσίμων.

Ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, τήρησε ουδέτερη στάση κάτι που έχει διαφανεί και από τις προηγούμενες δηλώσεις του στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης.

Αντίθετα ο διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υποστήριξε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς των διαθεσίμων των ταμείων από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε ρέπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης