"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 31-10-2014 ο προϋπολογισμός χρήσης του 2015.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού στην εισηγητική έκθεση αναφέρεται πως είναι εναρμονισμένος προς τις γενικές οδηγίες κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Χαρακτηρίζεται από μειωμένη χρηματοδότηση που προφανώς είναι αναντίστοιχη με τις λαϊκές ανάγκες. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη διατύπωση των ειδικών στόχων που αναφέρει «Η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών στα επίπεδα ή και κάτω του 2014 , με ταυτόχρονη προσπάθεια μείωσή τους»

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ορθότητα της εκτίμησης του ΚΚΕ, όπως επίσης και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για τον «Καλλικράτη» που εδώ και χρόνια διατυπώνουμε κόντρα στους ισχυρισμούς άλλων δυνάμεων πως η λειτουργία της τοπικής διοίκησης δεν χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον κρατικό προϋπολογισμό Η χρηματοδότησή της προβλέπεται να γίνεται σε ένα ποσοστό από τους γενικούς αντιλαϊκούς πόρους και τοπικούς φόρους -με τη μορφή φοροεπιδρομής στους δημότες με δημοτικά τέλη, χαράτσια. Επιβεβαιώνεται ακόμα ότι είναι ένας προϋπολογισμός που στηρίζει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Έτσι:

1.Τα έσοδα από τους ΚΑΠ που αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων για την περιφέρεια παρουσιάζουν μεγάλες μειώσεις

2.Οι επενδύσεις του τακτικού προϋπολογισμού για τα έτη 2015, 2016, 2017 είναι μηδενικέςΔεν δημιουργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της Θεσσαλίας αφού οι δαπάνες για την εκτέλεση έργων που θα ανακούφιζαν τους κατοίκους της περιοχής (ύδρευση, άρδευση αποστραγγιστικά εγγειοβελτιωτικά κλπ) κινούνται στα περσινά σχεδόν επίπεδα. Η μειωμένη δαπάνη για τις μεταφορές των μαθητών, είναι βέβαιο πως θα εντείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και θα φορτώσει το κόστος μεταφοράς στις οικογένειες τους.

3.Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεωρεί πως οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από ένα ενιαίο καθολικό σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, παιδείας, άθλησης, πολιτισμού, προστασίας περιβάλλοντος.

Δηλώνει πως θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας .

Παλεύει-όπως εξάλλου και προεκλογικά δεσμεύτηκε- για χρηματοδότησηη οποία θα προέλθει από τη φορολόγηση 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας και περιορισμό δαπανών, κατάργηση δαπανών για το ΝΑΤΟ, την πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων (περίπου 10 δις), την κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας.

Με εκβιαστικά διλλήματα, απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και ατέλειωτο μονόλογο, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός σε αγαστή συνεργασία με το προεδρείο, λοιδορώντας ακόμα και τοποθετήσεις περιφερειακών συμβούλων, πέτυχαν την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της περιφέρειας.

Έτσι ο κ. περιφερειάρχης στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την παρέμβαση του Παρατηρητηρίου στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και την πλήρη ευθυγράμμιση του με το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν το λαό, δεν δίστασε να χλευάσει τις αμφισβητήσεις που εκφράστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο και να καταφύγει σε σκόπιμη και συνειδητή διαστρέβλωση θέσεων και απόψεων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μετά την αυταρχική συμπεριφορά του προεδρείου που τους παρεμπόδισε να δευτερολογήσουν με έωλη επιχειρηματολογία αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας την διαδικασία.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΜΠΟΥΤΑΣ ΕΥΑΓΓ

ΛΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡ

ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης