"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Η Μαλτέζα δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε: Μητέρα 3 αγοριών τα έβαλε με όλο το πολιτικό σύστημα & την δικαιοσύνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη διαφθορά στη Μάλτα, έπειτα από τις αποκαλύψεις των Panama Papers σκοτώθηκε τη Δευτέρα απο έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της κοντά στο σπίτι της.

Το αυτοκίνητο της Daphne Caruana Galizia, ένα Peugeot 108, καταστράφηκε ολοσχερώς από τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, όπως αναφέρει η Guardian

Η δημοσιογράφος – blogger είχε γίνει γνωστή από τις αποκαλύψεις της και πρόσφατα το Politico την είχε χαρακτηρίσει ως «ένα WikiLeaks από μόνη της».

(Darrin Zammit Lupi/Reuters)

Οι πιο πρόσφατες αποκαλύψεις της έδειξαν ότι εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Joseph Muscat, και δύο βοηθοί του με offshore εταιρείες, σε υπόθεση πώλησης διαβατηρίων της χώρας και πληρωμών από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.

Η πρόεδρος της Μάλτας, Marie-Louise Coleiro Preca ζήτησε να επικρατήσει η ψυχραιμία. «Σε τέτοιες στιγμές, όταν η χώρα είναι σοκαρισμένη από μία τόσο βάναυση επίθεση, καλώ όλες τις πλευρές να μετρούν τα λόγια τους, να μην ρίχνουν ευθύνες και να δείξουν αλληλεγγύη», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο Muscat έκανε λόγο για μία «βάρβαρη επίθεση» και ζήτησε από την αστυνομία να απευθυνθεί στις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων χωρών, για τον εντοπισμό των δραστών. «Ολοι γνωρίζουν ότι η Caruana Galizia ήταν σφοδρή επικρίτριά μου, τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει μία τόσο βάρβαρη ενέργεια», πρόσθεσε.

Η Caruana Galizia ήταν 53 ετών, παντρεμένη και μητέρα τριών γιων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης