"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Η Νέα Υόρκη «κόβει» το τσιγάρο εκτοξεύοντας την τιμή του πακέτου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καθιστώντας την τιμή των τσιγάρων απρόσιτη φιλοδοξεί η Νέα Υόρκη να απαλλάξει από το πάθος τους χιλιάδες καπνιστές, με τον δήμαρχο της πόλης Λουίτζι ντε Μπλάζιο να ανακοινώνει πως η κατώτατη τιμή του πακέτου από την 1η Ιουνίου 2018, ορίζεται στα 13 δολάρια (περίπου 10,9 ευρώ).

Σύμφωνα με το Associated Press, η Νέα Υόρκη πλέον γίνεται η πιο ακριβή αμερικανική πόλη για τους καπνιστές.

Σήμερα, η κατώτατη τιμή για ένα πακέτο τσιγάρα στη Νέα Υόρκη ανέρχεται σε 10,5 δολάρια, κατά πολύ υψηλότερη από άλλες αμερικανικές πόλεις όπως η Κολούμπια, όπου ένα πακέτο κοστίζει από 4,6 δολάρια (3,84 ευρώ).

Κατά την τελετή υπογραφής του σχετικού νομοσχεδίου στο νοσοκομείο του Μπρούκλιν, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης έκανε λόγο για δυνατό και ξακάθαρο μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε την πλεονεξία να σκοτώσει τους νέους πόλης, χωρίς να δώσουμε μάχη».

Όπως πρόσθεσε, η νέα νομοθεσία θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών κατά περίπου 160.000.

Βάσει άλλης ρύθμισης, η οποία συμπεριελήφθη στο ίδιο νομοσχέδιο, θα μειωθεί κατά το ήμισυ ο αριθμός των καταστημάτων που πωλούν προϊόντα καπνού. Σήμερα, περίπου 8.300 επιχειρήσεις διαθέτουν τη σχετική άδεια.

Παράλληλα, θα απαγορευτεί η πώληση προϊόντων καπνού σε φαρμακεία, αλλά και το κάπνισμα σε κοινόχρηστους χώρους ορισμένων πολυκατοικιών.

Σύμφωνα με το Euronews, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη η υψηλότερη τιμή για πακέτο τσιγάρων συναντάται στη Νορβηγία (11,69 ευρώ), ενώ στον αντίποδα, στην Ουκρανία κοστίζει 0,84 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης