"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Η ΝΔ παραμένει ένα βαθιά αναχρονιστικό – συντηρητικό κόμμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από 10 χρόνια κρίσης για την οποία σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται η παλαιοκομματική λογική του πελατειακού κράτους, θα περίμενε κανείς ότι το πολιτικό μας σύστημα έχει κατανοήσει την ανάγκη να υπερβεί οριστικά αυτές τις λογικές.

Ότι έχει εμπεδωθεί η απαίτηση να προχωρήσει σε αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, αφήνοντας πίσω μας λάθη και πρακτικές του παρελθόντος. Λάθη και πρακτικές που αναμφίβολα έγιναν από όλους παρ΄ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που προσπάθησε να ανοίξει ένα νέο διαφορετικό δρόμο αξιοκρατίας και διαφάνειας ( ΑΣΕΠ, διορισμούς managers στα νοσοκομεία με διαγωνισμό, Διαύγεια, Ανεξάρτητες Αρχές, Θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα, αξιολόγηση στο Δημόσιο και άλλα.

Κανένα άλλο κόμμα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλιξαν στο ελάχιστο αυτές τις μεταρρυθμίσεις ούτε προχώρησαν σε νέες.
Προφανώς δεν ποινικοποιείται η κομματική ιδιότητα κανενός. Δεν μπορεί όμως εν έτει 2019, η κομματική ιδιότητα να αποτελεί το διαβατήριο, το κύριο κριτήριο για την στελέχωση της δημόσιας Διοίκησης.

Όπως γράφει σε άρθρο του ο καθηγητής Μαραντζίδης
«λογικές του τύπου «οι δικοί μας είναι άριστοι ενώ οι άλλοι ντενεκέδες», που αντικατέστησε το προηγούμενο «οι δικοί μας είναι έντιμοι ενώ οι άλλοι λαμόγια», βλάπτουν σοβαρά τη δημόσια πολιτική υγεία και λειτουργούν ως ανάχωμα στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και στην εμπέδωση του κράτους δικαίου».
Η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει την τοποθέτηση ημετέρων του ΣΥΡΙΖΑ σε νοσοκομεία και νευραλγικές θέσεις της Δημόσιας Διοίκησης.

Ως κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια παλαιοκομματική πρακτική παρά τις εξαγγελίες για αξιοκρατία και αξιολόγηση με βάση την αριστεία στην στελέχωση του «επιτελικού κράτους».
Απόστρατοι πολιτευτές που δεν εκλέχτηκαν, πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών κι ένας κουμπάρος βουλευτή ακόμη και υπόδικος βρίσκονται σ΄αυτούς που τοποθετήθηκαν
Διοικητές Νοσοκομείων.

Και το χειρότερο ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να συναλλάσσεται με στέλεχος άλλου κόμματος τότε, προκειμένου να μετακομίσει ο ίδιος και «ο στρατός του» κατά δήλωση του κ. Πατέρα στην ΝΔ με αντάλλαγμα την Διοίκηση ενός
Νοσοκομείου.

Στην ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται το πολιτικό κόστος που υπέστη η κυβέρνηση τους γιατί το ρουσφέτι και η κομματικοποίηση του κράτους κυριαρχούν στο DNA τους.

Αντί λοιπόν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συναλλάσσονται με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσφέροντας τους καρέκλες άμεσα η στο μακρινό μέλλον εξαγνίζοντας την αποστασία και διαιωνίζοντας τις ρουσφετολογικές πρακτικές, ας συμπεριλάβουν στην κυβερνητική τους ατζέντα τις γενναίες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ ακόμη και εν μέσω κρίσης . Κι αυτή είναι μια από τις μεγάλες μας διαφορές τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί μεταρρυθμιστικό κόμμα στην Ελλάδα υπήρξε μόνο το ΠΑΣΟΚ που όσο κι αν προσπάθησαν να το τελειώσουν ΣΥΡΙΖΑ και καραμανλική δεξιά δεν το κατάφεραν.

Είναι στο χέρι του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής να αποδείξει και θα το κάνει, ότι παραμένει στις καρδιές των πολιτών, έχει ιστορία και βαθιές ρίζες που του δίνει την μοναδική ικανότητα να αφουγκράζεται την κοινωνία και να μιλάει στις καρδιές των προοδευτικών πολιτών ώστε να επιβάλλει την μεταρρυθμιστική του πολιτική.
Λώρεν Κασσοπούλου
Μέλος Κ.Ε. Κινήματος Αλλαγής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης