"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων για τα προγράμματα voucher

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανάπτυξη για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σημαίνει για τη γενιά μας προγράμματα voucher που δίνουν 1.600 ευρώ στον ωφελούμενο και 5.400 ευρώ στα δουλεμπορικά ΚΕΚ, εθελοντές καθηγητές και δάσκαλοι, μαθητεία μέχρι τα 64, «μπλοκάκι» και βέβαια ανεργία. Τι κι αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, τι κι αν δουλεύουμε «μαύρα», τι κι αν δεν έχουμε συλλογικές συμβάσεις και σωματείο, τι κι αν δε γνωρίσουμε ποτέ τι θα πει εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπής ασφάλιση, εκεί έξω υπάρχει η ανεργία και ο εργοδότης θα απαιτήσει να σκύψουμε το κεφάλι, να συνηθίσουμε να ζούμε ανάμεσα στην “ωφέλεια”, την πολυαπασχόληση και την ανεργία.

Αυτή η εικόνα όμως δεν μας χωράει πια. Όπως δε μας χωράει και το Νέο Λύκειο, τα σχολεία των απολυμένων καθηγητών και των απλήρωτων “εθελοντών”, το πανεπιστήμιο της «ησυχίας, τάξης κι ασφάλειας», η τρομοκρατία και η καταστολή σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας συλλογική αντίσταση.

Στη Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, συναντιόμαστε ξανά στο δρόμο. Οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές/τριες, οι φοιτητές/τριες, οι άνεργοι, οι voucherαδες, οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι  μπλοκάκηδες, οι απολυμένοι/ες. Τα ζωντανά κομμάτια της νέας εργατικής τάξης που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση της ίδιας τους της ζωής και της αξιοπρέπειας τους, στο πλάι των μαχητικών και ταξικά προσανατολισμένων εργατικών σωματείων και συνδικάτων. Απέναντι στη συμβιβασμένη γραφειοκρατία των καλύτερων φίλων της εργοδοσίας, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής για τη γενιά μας, για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπεια μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης