"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η νοσταλγία κάποιων αριστερών προς την οθωμανική κατοχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Τούρκοι κατακτητές στα Τρίκαλα έχτισαν το Κουρσούμ τζαμί ! Όταν τους διώξαμε δε το κατεδαφίσαμε , το συντηρήσαμε , δεν το μετατρέψαμε σε ναό .Αποδεικνύοντας τον πολιτισμό μας . θα μπορούσε το μίσος για τους κατακτητές και μπροστά στα δεινά που υπέστησαν οι προγονοί μας να υπερίσχυε και να το καταστρέφαμε ! Περίεργο είναι η νοσταλγία κάποιων αριστερών προς την οθωμανική κατοχή , ζητούν να λειτουργήσει ως τζαμί και έλλειψη πιστών να τους φέρουμε ! Με παράλληλο μίσος προς την ορθοδοξία . Με την δύση του προλεταριάτου ως επαναστατικό υποκείμενο ανάκάλυψαν τον ισλαμισμό και τους μετανάστες τους οποίους κάνουν το παν να τους φέρουν και να παραμείνουν στο τόπο μας ! Για να έχουν και λόγο ύπαρξης και οι ίδιοι !πολιτικα εννοώ! Πάντως για τζάμια στην Ελλάδα λειτουργούν δεκάδες με στήριξη του ελληνικού κράτους , σεβόμενοι την μωαμεθανική μειονότητα της Ελλάδας !

Γιώργος Τσίγκας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ κ. Τσίγκα.
    Όταν τρώτε στο Χάνι,στην μικρή αίθουσα με το τζάκι,η μεγάλη τοιχογραφία δεν απεικονίζει το Κουρσούμ Τζαμί.Πρόκειται για ένα άλλο,από τα έξι τον αριθμό,που εξαφάνισε η πιο έξυπνη πόλη της Ελλάδος.Τούτο το έρμο γιατί την γλύτωσε, δεν γνωρίζω.Όσον αφορά την …συντήρηση του θα σας θυμίσω ότι,μέχρι το 1980 ούτε μπορούσαμε να το πλησιάσουμε από την βρώμα και τα φίδια.Μετά ήρθαν τα πακέτα του …Ζάκ και το ανακαινίσαμε …μετά χαράς.Αυτά για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων.
    Υ.Γ.1.Οι γενικώς αριστεροί, δεν γνώριζαν που είναι το τζαμί,ούτε καν ΤΙ είναι το τζαμί.Αυτή η επιμονή μερικών,για τους αριστερούς μου θυμίζει τον …Άγιο Πρεβέζης το 1978.Εμβαθύνατε,εάν θέλετε.
    Υ.Γ.2.Αυτός που πήρε το …Ζακοπακέτο της αποκατάστασης του μνημείου(διότι περί αυτού πρόκειται)ήταν και είναι ακόμα αριστερός από τους …ειδικούς.Οι άλλοι,οι …δεξιοί,που δηλώνουν υπέρ της …επιχειρηματικότητας,κοιμόταν και συνεχίζουν ακόμα, στην επουράνια γαλήνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης