"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Η ΟΑΣΤ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του «ΤΡΙΚΚΗ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

ERGOSTASIO GALAKTOS TRIKKI

 

1.H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων “Η Ανοιξη” συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου γάλακτος “ΤΡΙΚΚΗ”, που παλεύουν για να μην περάσουν τα σχέδια της Διοίκησης για κατάργηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας και εφαρμογη ατομικών συμβάσεων, με νέα, μεγάλη μείωση μισθών, καθώς και για να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει η εργοδοσία. Καταγγέλλουμε τις αντεργατικές πρακτικές (πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές για απόλυση) που εφαρμόζει η διοίκηση του “ΤΡΙΚΚΗ”. Αυτή η πρακτική έρχεται ως συνέχεια της τακτικής που εφαρμόστηκε στις άλλες επιχειρήσεις της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων. Πατάει πάνω στο νέο νόμο περί συνεταιρισμών 4014/11 που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και στους άλλους αντεργατικούς νόμους, που, από τη μια κατάντησαν τις Ενώσεις Συνεταιρισμών και τις επιχειρήσεις τους φέουδα των μεγαλοαγροτών, αποκλείοντας τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες και από την άλλη χτύπησαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, (απολύσεις, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών κ.α.)

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους και τους εργαζόμενους του νομού να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του “ΤΡΙΚΚΗ”. Αγωνιστικά, μέσα από την κοινή πάλη, να αποκρούσουμε τις βάρβαρες πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που ισοπέδωσαν τα δικαιώματα και τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Από κοινού να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε να υπάρξει διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

 

 

2.Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα την Κυριακή 18 Οκτώβρη κ ώρα 12 το πρωί  στο ξενοδοχείο Μετροπόλ . Θα παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα για να πάρουν  απάντηση τα βάρβαρα μέτρα . Επίσης απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7:30 μμ .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης