"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η οργανωμένη και δυναμική κινητοποίηση απέτρεψε τον πλειστηριασμό μαγαζιού επαγγελματία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαζική και δυναμική ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ στα Τρίκαλα για τη σημερινή διαμαρτυρία ενάντια σε χρέη και κατασχέσεις που πραγματοποιήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο. Εντασσόταν στην Πανελλαδική μέρα δράσης της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Στο κάλεσμα της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ ανταποκρίθηκαν τα σωματεία ΕΒΕ Φαρκαδόνας, ΕΒΕ Καλαμπάκας, Ξυλουργών-Επιπλοποιών, Ψυκτικών και Περιπτερούχων , καθώς και συνδικαλιστές και αυτοαπασχολούμενοι και από άλλους κλάδους.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 3:30μμ στο Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων , όπου είχε οριστεί να γίνει ο πλειστηριασμός του μαγαζιού (πρατήριο καυσίμων – αναψυκτήριο) επαγγελματία από τη Φαρκαδόνα. Στον πλειστηριασμό προχωράει η «Alpha Bank» για οφειλή του επαγγελματία η οποία, με τους τόκους και τα πανωτόκια, φτάνει περίπου στις 70.000 ευρώ.

Με τη δυναμική και μαζική τους παρουσία οι αυτοαπασχολούμενοι ,καθώς και άλλοι εργαζόμενοι που προσήλθαν σε ένδειξη συμπαράστασης απέτρεψαν τη σημερινή διαδικασία πλειστηριασμού , η οποία προσωρινά αναβλήθηκε μέχρι νεότερης απόφασης.

Αποδείχθηκε ότι ο μαζικός και οργανωμένος αγώνας των αυτοαπασχολούμενων μέσα από τα σωματεία τους φέρνει αποτέλεσμα.

Οι αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις απειλές, κατασχέσεις για τα χρέη, απαιτούμε πάγωμα των χρεών, μείωση των εισφορών, καμία κατάσχεση, αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μας αφανίζει

Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή τους στα ραβασάκια της κυβέρνησης που τους απειλεί με κατασχέσεις εάν δεν πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται και μας αφανίζει.

Διεκδικούμε: : Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες.

Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη.

«Κούρεμα» των χρεών των αυτοαπασχολούμενων προς τις τράπεζες, από τα δάνεια που έχουν πάρει, με όριο 30% γι’ αυτούς που έχουν την επιχείρησή τους, 50% γι’ αυτούς που έχουν βάλει λουκέτο και μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ το δάνειο.

Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.

Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.

Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.

paseve

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης