"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Η πολυήμερη εκδρομή του 2ου Γενικού Λυκείου στην Κρήτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το σχολείο μας, το 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων πραγματοποίησε πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη, από την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου μέχρι το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Το πρωί της Τρίτης μετά από αρκετές ώρες στο πλοίο φθάσαμε στην πανέμορφή πόλη των Χανίων. Ξεκινήσαμε την πρωινή μας περιήγηση στα γραφικά σοκάκια των Χανίων φθάνοντας στο πανέμορφο λιμάνι. Εκεί θαυμάσαμε τον Αιγυπτιακό φάρο, το τζαμί του Κουτσούκ Χασάν και το φρούριο Φιρκάς. Η ξενάγησή μας στα Χανιά δεν τελείωσε εκεί και μετά τον πρωϊνό μας καφέ στο κέντρο της πόλης επισκεφθήκαμε το σπίτι και τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το απόγευμα μεταβήκαμε στο Ηράκλειο και τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Ακολούθησε βραδινή έξοδος σε Κρητική ταβέρνα όπου ήρθαμε σε επαφή με την Κρητική παράδοση και την περίφημη Κρητική λεβεντιά.

Η δεύτερη μέρα της διαμονής μας ξεκίνησε με ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού και στο Αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου. Στην συνέχεια περιηγηθήκαμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως, την πλατεία των λιονταριών, το μεϊντάνι την κρήνη Μπέμπο, τον Άγιο Μηνά, την Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την ενετική Λότζια, τον ναό του Αγίου Τίτου, την οδό 25ης  Αυγούστου που αποκαλείτε οδός πλάνης και είναι ο ομορφότερος δρόμος του Ηρακλείου και καταλήξαμε στο Φρούριο Κούλες.


Φυσικά, δεν θα αφήναμε το πανέμορφο Ρέθυμνο εκτός περιήγησης. Την επόμενη μέρα λοιπόν ήμαστε στο ηλιόλουστο Ρέθυμνο. Η επίσκεψή μας ξεκίνησε από το Ιστορικό λαογραφικό Μουσείο, συνεχίστηκε στα μνημεία μέσα στην πόλη, το Ενετικό λιμάνι, τις γραφικές γειτονιές, το κάστρο Φορτέσσα και τη «Μεγάλη πόρτα». Ο ελεύθερος χρόνος διατέθηκε σε απολαυστικό γεύμα σε μαγαζιά κοντά στη θάλασσα.

Η τελευταία μέρα στο νησί περιελάβανε επίσκεψη σε ενυδρείο και στο παραδοσιακό οινοποιείο Αλεξάκη όπου μας έγινε ενημέρωση για τους δρόμους του κρασίου στην Κρήτη.


Η επίσκεψή μας δεν ήταν πλούσια μόνο σε ιστορικές γνώσεις κουλτούρα και γευσιγνωσία αλλά δεχθήκαμε την απλόχερη φιλοξενία των ντόπιων, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά ευγενείς και φιλικοί μαζί μας. Γνωριστήκαμε επίσης καλύτερα με τους συμμαθητές μας και τους καθηγητές μας, αφού για πέντε μέρες λειτουργούσαμε όχι απλώς σαν ομάδα αλλά σαν οικογένεια. Τελικά ο ισχυρισμός ότι από τα σχολικά χρόνια η πιο έντονη ανάμνηση είναι η εκδρομές, έχει απόλυτο δίκαιο, Γεμίσαμε με ευχάριστες εμπειρίες και αναμνήσεις για όλη μας τη ζωή.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, την Μητρόπολη  το σύλλογο καθηγητών, και τους συνοδούς καθηγητές για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής μας εκδρομής στην Κρήτη.


Η μαθήτρια της Γ τάξης
Παπαπολυκάρπου Χαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης