"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η «σκοτεινή πλευρά των Τρικάλων» όχι μόνο είναι υπαρκτή, αλλά –δυστυχώς- μέρα με τη μέρα διευρύνεται συνεχώς!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οικογενειάρχης συμπολίτης μας επί 22 μέρες δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του!Αδυνατεί να συγκεντρώσει την προκαταβολή (40% της οφειλής) που του ζητεί η ΔΕΗ για τον διακανονισμό.

   Όσες παρακλήσεις κι αν απηύθυνε για μικρότερη προκαταβολή δεν εισακούστηκαν απ’ την «ακόμα δημόσια» ΔΕΗη οποία εν τω μεταξύ προχώρησε και σε «παύση εκπροσώπησής» του. Δηλαδή δεν τον θέλει για πελάτη της, αλλά ούτε και τον αφήνει να πάει σ’ άλλη εταιρία!

   Αδυνατώντας ο συμπολίτης μας να λύσει μόνος του το πρόβλημα (που ούτως ή άλλως είναι κοινωνικό πρόβλημα) αποφάσισε (ορθά) να το δημοσιοποιήσει και να ζητήσει τη συμπαράσταση του Μετώπου Λαού Τρικάλων.

    Κλιμάκιο του Μετώπου, με τον ίδιο μπροστά, προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή σε παρέμβαση σε ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ και απαίτησαν να του δοθεί επιτέλους ρεύμα, αφού συγκέντρωσε κι ένα αξιόλογο ποσό για προκαταβολή. Τα «Κεντρικά» εξ Αθηνών όμως είπαν ΟΧΙ! αποκαλύπτοντας ολόκληρη την αναλγησία των ιδιωτικών (γιατί τέτοια είναι ουσιαστικά και η δήθεν δημόσια ΔΕΗ) εταιριών που εμπορεύονται στη χώρα μας ληστρικά το ηλεκτρικό ρεύμα-βασικό κοινωνικό αγαθό.

    Ο άμοιρος Τρικαλινός και η οικογένειά του (μιλάμε για κατοίκους της «έξυπνης πόλης» των Τρικάλων-κι όχι κανενός χωριού), καθώς και πολλοί ακόμη Τρικαλινοί που αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουν κι αυτοί κομμένο το ρεύμα στο σπίτι τους, είναι καταδικασμένοι με τη δύση του ηλίου να ζουν στο σκοτάδι, εκτός κι αν έχουν προμηθευτεί την περίφημη «γκαζόλαμπα» που μας πρότεινε παλιότερα ο «αλήστου μνήμης» κ. Ταμήλος.

   Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας που δεν πληρώνουν και έχουν το ρεύμα κομμένο στο σπίτι τους, σύμφωνα με τον πορφυρογέννητο Κων. Καραμανλή τον 3ο, είναι «αποβράσματα της κοινωνίας»(!) που πρέπει μάλιστα οι ίδιοι να το «νιώσουν» ότι είναι τέτοιοι!!

   Σύμφωνα δε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είναι απλώς «τζαμπατζήδες»!

    Ενώ για τον επίσης πορφυρογέννητο Δήμαρχό μας Παπαστεργίου τον 2ο, που σιωπά αιδημόνως για ένα πασίγνωστο κοινωνικό πρόβλημα που ταλανίζει την πόλη και τα χωριά του Δήμου του, όλοι αυτοί προφανώς δεν σέβονται τους νόμους του «σύγχρονου κράτους» και εν πάση περιπτώσει το πρόβλημά τους είναι «ατομικό»!

    Σημειώνουμε ακόμα πως ο παραπάνω συμπολίτης μας, που διανύει ήδη την 4η βδομάδα χωρίς ρεύμα στο σπίτι του, δεν είναι άνεργος, αλλά εργαζόμενος, που όμως δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα. Εκεί κατάντησαν τη…«μεσαία τάξη»(!) τα μνημόνιά τους!

   Γνωρίζουμε ακόμα πως δίπλα στους περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν κομμένο το ρεύμα είναι και εκείνοι οι λιγότεροι που έχουν κομμένο το νερό στο σπίτι τους-κατακαλόκαιρο! Μάλιστα, όπως κατάγγειλα πρόσφατα δημόσια, εμένα τον ίδιο «ο Παπαστεργίου μου έκοψε το νερό για 65 ΕΥΡΩ»!

     Οι Αρχές, οι παντοειδείς εξουσίες και η ελίτ, έχουν ξεφύγει εντελώς, βλέπουν το πόπολο αφ’ υψηλού και περιφρονητικά και κάνουν το παν για να κρατούν την άβυσσο των προβλημάτων μας στην αθέατη πλευρά της Σελήνης! Ο κόσμος όμως δεν πρέπει να κατέχεται από πλέγματα ενοχής και να κρύβει τη φτώχεια του. Άλλοι είναι οι ένοχοι. Πρέπει να τους δείχνουμε και να τους αντιμετωπίζουμε μαζί και μαζικά.

   Αγώνας ενωμένος, μαζικός και επίμονος! Έτσι θα συνεχίσουμε κι εμείς τον αγώνα μέχρι που ο συμπολίτης μας θ’ αποκτήσει ρεύμα στο σπίτι του, αλλά και θα συμπαρασταθούμε σε κάθε συνάνθρωπό μας που χρειάζεται την αλληλεγγύη και την βοήθειά μας.

   Μόνο με τον κοινό μας αγώνα, που αποτελεί το φως στη συνείδησή μας, θα μπορέσουμε να βγούμε απ’ τη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης!

   (Προφανώς τα Τρίκαλα αποτελούν μόνο μια μικρογραφία της σύνολης μνημονιακής Ελλάδας).

Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης