"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Η Τέση Αποστολίδου μας συστήνεται

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Τέση Αποστολίδου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ιδιαίτερα γνωστή στην τοπική κοινωνία και πολύ αγαπητό πρόσωπο.

Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, υπερδραστήρια γυναίκα με έντονο επαγγελματικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός πτυχιούχος του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Σύζυγος του αρχιτέκτονα Βαγγέλη Παπανικολάου και μητέρα τριών παιδιών . της Ροδιάννας, της  Δέσποινας και της Δήμητρας Παπανικολάου.

Δεν είναι τυχαίος ο κ. Δημήτρης  Κουρέτας… λέει . ο οποίος και δεν την επέλεξε στην … τύχη.

Η πολυεπίπεδη προσωπικότητα της Αναστασίας (Τέσης) Αποστολίδου , και το βαρύ βιογραφικό της, την έφερε στην Πρώτη (αλφαβητικά) θέση  στο ψηφοδέλτιο του Τρικάλων. Αναμφισβήτητα αποτελεί το μεγάλο χαρτί – ατού στο ψηφοδέλτιο  της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ στο Ν. Τρικάλων.

Ανακηρύχθηκε   Δόκτωρ Αρχιτεκτονικής με τίτλο εργασίας «ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ». Έχει συμμετάσχει στη συγγραφική ομάδα του Καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, ROBERTO BERNARDI, για το σύγγραμμα “TRAFICO- AEREO-AEROPORTI-TERRITORIO” (ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ- ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ), εκδόσεις Patron- Bologna. Διατέλεσε εκπρόσωπος  της κοινοπραξίας παραγωγών Σ.Ρ.Α.Κ. Νέου Μυλοτόπου Γιαννιτσών, στην πόλη Forli, της Ιταλίας,  για την διαστασιολόγηση και εκτίμηση του τεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των διαλογητηρίων- ψυγείων της Κοινοπραξίας. Από το 1985 έως και σήμερα κατέχει αρχιτεκτονικό γραφείο ως Επαγγελματίας Αρχιτέκτων Μηχανικός με έδρα τα Τρίκαλα και αρχική έδρα τα Γιαννιτσά Ν. Πέλλας, με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ». Χαρακτηρίζεται από την πολυετή της ενασχόληση με το δομικό και κατασκευαστικό σχέδιο, την τεχνολογία των υλικών και την πρακτική στην διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων σε καταστήματα, γραφεία, ξενοδοχεία και οικίες. Είναι η υπεύθυνη για την σύνταξη της μελέτης Δημοσίου «αίθουσα συνάθροισης κοινού» (ΣΑΛΕ Περτουλίου Τρικάλων), για διαρρυθμίσεις  και διακοσμήσεις Interior Design ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων, καταστημάτων και τουριστικών καταλυμάτων, για την  Κηποτεχνία – Αρχιτεκτονική Τοπίου ιδιωτικών έργων, για μελέτες ειδικών κατασκευών για εξοπλισμό κατοικιών, ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, καταστημάτων , γραφείων, κ.λ.π. Ειδικεύεται στις μετρήσεις- αποτυπώσεις χώρων προς κατασκευή ή ανακαίνιση, στην έρευνα αγοράς για επιλογή υλικών ,για κάθε έργο, στις νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και τακτοποιήσεις κτηματολογίου και αποτελεί Τεχνικό Σύμβουλο σε κατασκευαστικές εταιρίες. Κατέχει άριστα τις απαραίτητες γνώσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας για την έκδοση αδειών δόμησης καθώς στο ενεργητικό της καταγράφονται πάνω από 400 μελέτες.  Την χρονική περίοδο από το 2005 έως το 2010 εργάστηκε και  ως ελεγκτής μηχανικός οικοδομικών αδειών στην Πολεοδομία Τρικάλων. Το διάστημα 2011-2013 εκτέλεσε και χρέη καθηγήτριας στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας στο παράρτημα Δομικών Έργων Τρικάλων, ενώ από το 2015 εργάστηκε για έναν χρόνο στη διεύθυνση αρχαιολογίας Τρικάλων, όταν το 2017 ξεκίνησε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πύλης έως το 2018 (όπου και συνέταξε τον σχεδιασμό της Αίθουσας κοινωνικών εκδηλώσεων στη Πηγή  Ν. Τρικάλων).

Έγινε δεκτή ως μέλος του τμήματος Μητρώου Σχεδιαστών Ελλάδος, που δημιούργησε και εποπτεύει η Ευρωπαϊκή Ενότητα λόγω της κατάθεσης πρωτότυπων μελετών που έκανε για διάφορα βιομηχανικά προϊόντα στον ΕΟΜΜΕΧ.

Εκτός των άλλων ασχολείται με παράδοση μαθημάτων σε μαθητές Β’ και Γ’ λυκείου ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου, με επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συμμετέχει ως στέλεχος στην Ε.Π.Α.Ε. – Αρχιτεκτονική Επιτροπή από το Τεχνικό Επιμελητήριο και είναι μέλος του Αρχιτεκτονικού Συμβουλίου Τρικάλων. <Σ.Α  Τρικάλων>.

Εκτελεί καθήκοντα ως πραγματογνώμον και ως διαιτητής σε οικοδομικές υποθέσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο.

Είναι Γραμματέας και Νεοεισερχόμενη Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου (Ρ.Ο.) Τρικάλων όπου και συμμετείχε ενεργά σε όλες τις πράξεις εθελοντισμού αυτού! Οι πιο πρόσφατες ήταν η δωρεά Πασχαλινών λαμπάδων στο σύλλογο Πολυτέκνων, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Ειδικό σχολείο και το αποκορύφωμα η δωρεά δύο (2) αναπηρικών αμαξιδίων στην Αρωγή, πράγμα που και  η ίδια επί Δημαρχίας κ. Κ. Παπαστεργίου είχε κάνει προσφέροντας στο Δήμο Τρικάλων εννέα αυτόματα αναπηρικά αμαξίδια χωρίς να αξιώσει καμία δημόσια προβολή.

Η Τέση Αποστολίδου και στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα λειτουργήσει όπως και σε όλη της την ζωή, με ευθύνη, ιδιαίτερη σοβαρότητα, με ενδελεχή έρευνα και σωστό προγραμματισμό.

Και όπως λέει, <Τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν στην θέση τους όταν επικεντρωνόμαστε σε αυτά >

         ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ σαν τον κ. Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης