"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Η τοποθέτησης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στη συνέλευση της ΠΕΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι αντιπρόσωποι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση παίρνουμε μέρος στη σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΠΕΔ και για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΚΕΔΕ. Αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε μεμονωμένη υποψηφιότητα του Γιώργου Καΐκη καταγγέλλοντας το αντιδημοκρατικό πλαίσιο ανάδειξης των αιρετών στην Τοπική Διοίκηση που ξεκινά απ’ την εκλογή δημάρχου και δημοτικών συμβουλίων και ολοκληρώνεται στις ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ. Ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος, απαγορεύει σήμερα την κατάθεση συνδυασμού μας και ταυτόχρονα διαμορφώνει συσχετισμούς που εγγυώνται την υλοποίηση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, εξαθλιώνοντας τις λαϊκές οικογένειες με σκοπό να υπηρετηθούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Τα ψηφοδέλτια των κ. Κωτσού, Καλογιάννη, Τσιαντή, παρά τις όποιες μεγαλοστομίες και φλυαρίες για ανεξαρτησία, για αυτοδιοικητικές συμπράξεις έξω από κόμματα και κεντρικές πολιτικές, υπηρετούν στο ακέραιο τις στρατηγικές θέσεις και επιδιώξεις των κομμάτων που άμεσα ή έμμεσα τους στηρίζουν, δηλ. απ’ τη μια της ΝΔ κι απ’ την άλλη τη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Και οι δυό συνδυασμοί στηρίζουν το αντιδραστικό, βαθιά αντιλαϊκό πλαίσιο του Καλλικράτη, είναι υπέρμαχοι της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας των δήμων, με τις αποφάσεις τους προωθούν τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στον ένα ή στον άλλο βαθμό παραδίδουν τομείς και υπηρεσίες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οι όποιες διαφωνίες τους, περιορίζονται σε δευτερεύοντα ζητήματα και όχι στα κύρια ζητήματα που καθορίζονται απ’ τις αποφάσεις και τις συμφωνίες στην ΕΕ, απ’ τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται περίτρανα απ’ τα δείγματα γραφής που δίνουν καθημερινά οι νέοι δήμαρχοι και δημοτικές πλειοψηφίες. Δεν είναι τυχαίο που στα δημοτικά συμβούλια η αντιπαράθεση εξαντλείται σε ζητήματα διαφάνειας, εντιμότητας και χρηστής διαχείρισης, ενώ μαζί συνηγορούν στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, στη φορομπηχτική πολιτική, στα ΣΔΙΤ, στους συμβασιούχους και τις απολύσεις, στη γενίκευση των ΚΟΙΝΣΕΠ και τις συμπράξεις με ΜΚΟ, στις ιδιωτικοποιήσεις.

Εμείς, οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέσα απ’ τα δημοτικά συμβούλια, την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ, προωθώντας διεκδικήσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν ανάγκες ή έστω να ανακουφίσουν τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία. Έξω απ’ τα όργανα θα είμαστε μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, στους αγώνες ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, στα μπλόκα της αγροτιάς, στους αγώνες για τη μόρφωση στα σχολειά και τα πανεπιστήμια. Είμαστε ενάντια στο άλλοθι της νομιμότητας που επικαλούνται οι δήμαρχοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να απορρίπτουν κάθε αίτημα και διεκδίκηση, όπως μέτρα προστασίας των ανέργων, μείωση της φορολογίας και των τελών, δωρεάν κρατικές υπηρεσίες υγείας και παιδείας, μόνιμη και σταθερή εργασία.

Εμείς δεν καλλιεργούμε τη μοιρολατρία και την υποταγή, δεν υποσχόμαστε απατηλές λύσεις με μια άλλη κυβέρνηση, αλλά καλούμε στην οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στη σύγκρουση με την ΕΕ και τις λογικές του Ευρωμονόδρομου.

Γι’ αυτό ζητούμε την εκλογή μας στα όργανα, γι’ αυτό ζητούμε την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με καταδίκη και αποδυνάμωση των υπερασπιστών του Καλλικράτη, των δημάρχων της υποταγής και της νομιμότητας.

Καλούμε σήμερα τη γενική συνέλευση να πάρει θέση ενάντια στο κύμα απολύσεων που εξελίσσεται, ζητώντας ταυτόχρονα την κατάργηση του νόμου για τη λεγόμενη αξιολόγηση. Ζητούμε την έμπρακτη στήριξη της ΠΕΔ στη μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση με αιχμή τα ζητήματα της ανεργίας που οργανώνεται την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα. Στήριξη που επιδεικτικά αρνήθηκε ο κ. Καλογιάννης και οι σύμβουλοί του στη Λάρισα.

Οι αντιπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΚΑΪΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης