"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Η Τρικαλινή Τζαμαχιρία της ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

H ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας ως σύγχρονου δεξιού κόμματος ήταν και είναι ο φιλελευθερισμός .
Ο οποίος πρεσβεύει σύμφωνα με την διεθνή ορολογία αλλά και την ιδρυτική διακήρυξη  της παράταξης την αξιοκρατία και τον υγιή ανταγωνισμό ως μέσα προόδου και ευημερίας .
Ποιά είναι όμως η πραγματικότητα για την πολιτική έκφραση των νοικοκυραίων και των ανθρώπων της αγοράς σήμερα;
Είναι το παράρτημα του Ευρωπαικού λαϊκού κόμματος και της δυτικής Χριστιανοδημοκρατίας ένα μοντέρνο  με Δημοκρατικές αξίες κόμμα ;
Ας πάρουμε ως παράδειγμα προς μελέτη την τοπική ΝΔ ως οργανωτική δομή,τα μέλη και τα στελέχη που την απαρτίζουν .
Κύριο γνώρισμα της τοπικής ΝΟΔΕ είναι ότι επί σειρά ετών το προεδρείο της απαρτιζόταν από στελέχη τα οποία είχαν πελατειακή σχέση με  πολιτικά γραφεία και το ίδιο το κόμμα .
Πολύ απλά ο βιοπορισμός τους οφειλόταν στην φιλευσπλαχνία της παράταξης η των βουλευτών αυτής.
Ακόμη και βουλευτές η αυτοδιοικητικοί άρχοντες, τις πολιτικές ικανότητες τις απέκτησαν ως επιφοίτηση, μετά των αναξιοκρατικό διορισμό τους στο Δημόσιο .
Στα συνδικαλιστικά όργανα και στα αυτοδιοικητικά συμβούλια η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί κωμική και μόνο με το καθεστώς Μπαάθ του Άσαντ συγκρίνετε .
Είναι σύνηθες στα Τρίκαλα που εξετάζουμε  , η συντριπτική  πλειοψηφία των συμβούλων ενός θεσμού, όπως επί παραδείγματι  το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης να κυριαρχείτε από  Δημόσιους  Υπάλληλους ρουσφετολογικά βολεμένους  .
Μάλιστα αν εξετάσουμε την ομάδα συμβούλων  της συμπολίτευσης του κατά άλλα εκσυγχρονιστή Δημάρχου , το 40% των μελών της, εμπίπτουν στην παραπάνω κατηγορία .
Αν μέσα σ`όλα αυτά συμπεριλάβουμε  τον νεποτισμό και την κληρονομική διαδοχή στις βουλευτικές έδρες και στα αυτοδιοικητικούς θώκους  ,τότε μπορούμε άνετα να συμπεράνουμε ότι στο νομό υφίσταται  μια Δεξιά  Τζαμαχιρία σοβιετικού τύπου και όχι  Δημοκρατικός πολιτικός σχηματισμός .
Δεξιός Ψάλτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης