"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Η Φαρκαδόνα τιμά τον Άγιο Νικόλαο με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Farkadona politistikos

Τον πολιούχο Άγιο Νικόlλα τιμά σήμερα Τρίτη η Φαρκαδόνα. Το εξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται στη θέση «Ρουμάνια» του Δήμου Φαρκαδόνας, στα όρια της έδρας με το δημοτικό διαμέρισμα Κεραμιδίου.

Εορτάζει στις 20 Μαΐου κατά την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου. Αρχικά ο πρώτος Ναός ήταν χτισμένος σε ιδιαίτερα χαμηλό σημείο σε μια δασώδη έκταση στις όχθες του Πηνειού ποταμού. Κατά την υπερχείλιση του ποταμού τους χειμερινούς μήνες το εκκλησάκι πλημμύριζε με αποτέλεσμα να υποστεί διάφορες ζημιές. Στο σημείο ανεγέρθη ένας μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός, ο οποίος πλέον δεν βυθίζεται από τα νερά των πλημμυρών.
Σήμερα Τρίτη θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας ενώ στην συνέχεια οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα δώσουν σκυτάλη στις πολιτιστικές που θα διεξαχθούν στο κέντρο της Φαρκαδόνας. Ειδικότερα η «Πέλιννα» σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας και την Δημοτική Κοινότητα Φαρκαδόνας διοργανώνουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας και των Πολιτιστικών Συλλόγων «Άγιος Γεώργιος» Πετρωτού, «Βλύζα» Γριζάνου και «Φαϋττού» Ζάρκου.

Στις εκδηλώσεις θα προσφερθεί παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά της «Πέλιννα».
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται το πρωί της Τετάρτης με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης