"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Η (φωτογραφική) ιστορία των Τρικάλων στο Φρούριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Μια μοναδική έκθεση σπάνιων ιστορικών φωτογραφιών και καρτ ποστάλ της πόλης των Τρικάλων από την προσωπική μου συλλογή με τίτλο «Το Ρολόι μετρά τον χρόνο των Τρικάλων» λειτουργεί από χθες στα εσωτερικά διαζώματα του πύργου του Ρολογιού της πόλης μας.

Φωτογραφία του Sotiris Kirmpas.
Ο Δήμος Τρικκαίων που ανέλαβε την υλοποίηση του εγχειρήματος, μαζί με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του εσωτερικού χώρου του Ρολογιού αναδεικνύει την ιστορία των Τρικάλων μέσα από συλλεκτικές φωτογραφίες και ιστορικές αναφορές.
Το πρωτότυπο αρχειακό φωτογραφικό υλικό που παραχώρησα, θα μπορούσε να είναι πολλαπλάσιο. Λόγω στενότητας χώρου χρησιμοποιήθηκαν περί τις 80 φωτογραφίες και καρτ ποστάλ που δείχνουν παραστατικά την εξέλιξη των Τρικάλων από το 1883 μέχρι την δεκαετία του ’80. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από τον δημοσιογράφο – ιστορικό Θανάση Μιχαλάκη και ο σχεδιασμός – κατασκευή της έκθεσης από τον Δημήτρη Τσαρουχά.

Φωτογραφία του Sotiris Kirmpas.
Όσον αφορά την επιλογή του χώρου όπου στήθηκε η μοναδική αυτή έκθεση, αναφέρει ότι ο λόφος του Φρουρίου των Τρικάλων θεωρείται το δημοφιλέστερο διαχρονικώς σημείο της πόλης.
Από τους πρώτους επισκέπτες της έκθεσης ήταν χθες ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζέφρυ Πάιατ συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.
Δεν παρέλειψε μάλιστα ο Πρέσβης να αποτυπώσει τις εξαιρετικές του εντυπώσεις στο βιβλίο επισκεπτών της εν λόγω έκθεσης, γράφοντας χαρακτηριστικά:
«Είναι θαυμάσιο να βλέπω την ιστορία των Τρικάλων, της πρώτης ελληνικής πόλης του e-governance (της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης) και να δω πως η περιοχή μετασχηματίσθηκε από τον γεωγραφικό της χώρο. Μια θαυμάσια συλλογή!
Σας ευχαριστώ!
Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών
19 Μαρτίου 2017»
Για όσους ενδιαφερόμενους, η έκθεση θα λειτουργεί μόνιμα στο Ρολόι των Τρικάλων το οποίο θα είναι ανοικτό για το κοινό καθημερινά (εργάσιμες μέρες) από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Σωτήρης Κύρμπας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης