"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Η Bank of America επιβεβαιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Η συγκεκριμένη συνάντηση είχε σκοπό ο κ. Σταθάκης να εξηγήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια ομάδα επενδυτών μας. Δεν είπε κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο Θ. Βαμβακίδης, διευθυντικό στέλεχος της Bank of America- Merryll Lynch αναφερόμενος σε e-mail της εταιρίας αναφορικά με όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν πρόσφατα στο Λονδίνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης Μηλιός.

Πρόσθεσε, ότι στη δική τους συνάντηση δεν ήταν παρών ο εκπρόσωπος της Capital και πως “πολλά από αυτά στα οποία αναφέρεται στο mail δεν ειπώθηκαν στη δική μας συνάντηση”.

Ανέφερε, επίσης, ότι “σ’ αυτήν, ο κ. Σταθάκης εξήγησε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ήδη γνωστό στο ελληνικό κοινό και στη συζήτηση υπήρχαν ερωτήσεις και γενικά οι επενδυτές ευχαρίστησαν τον κ. Σταθάκη γι’ αυτήν την παρουσίαση.

Το άγνωστο και η αβεβαιότητα τρομάζουν τις αγορές και άρα, από αυτήν την άποψη, ήταν καλό που ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί μας για να εξηγήσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, αυτό είναι καλό για τις αγορές.

Αυτό που τις απασχολεί είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τι θα γίνει μετά το review της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το ρίσκο που επηρεάζει τις αγορές αυτήν τη στιγμή και θα ήταν θετικό αν υπάρξει μία συμφωνία με την τρόικα πριν από τις γιορτές”.

Απάντηση της Capital Group για το email

Μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το email του επενδυτή Τζόερκ Σπόνερ (Joerg Sponer) η εταιρεία Capital Group έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Είναι πολιτική μας να μην σχολιάζουμε οποιαδήποτε προσωπική και ιδιωτική επικοινωνία των επενδυτών μας. Ο κ. Σπόνερ είναι αναλυτής και ένας από τους περίπου 300 επενδυτές που δουλεύουν για την Capital Group.

Στην Capital όλοι οι επενδυτές έχουν την ευθύνη των αποφάσεων τους για το που θα επενδύσουν, που βασίζονται στην ισχυρή τους πεποίθηση.

Δεν υπάρχει καθολική άποψη για οποιαδήποτε εταιρεία, αγορά, περιοχή ή χώρα. Η Capital Group δεν έχει επίσημη θέση για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας”.

Δυσπιστία και διαρροές

Με δυσπιστία αντιμετωπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη επενδυτικών funds στο City του Λονδίνου, με κύριες αιχμές ότι βρίσκεται σε διάσταση με την τρόικα και ότι δεν υπάρχει Plan B, ενώ ο συμμετέχων στην επίσκεψη Γ. Σταθάκης, διέψευσε διαρροή από site ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε “σοκ” στον οίκο Capital.

“Το email που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα”, αναφέρει ο Γ. Σταθάκης σχετικά με δημοσίευμα του newmoney.

“Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής“, προσθέτει.

“Η νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι δεν μπορεί να καλυφθεί επικοινωνιακά με κακοστημένες διαρροές. Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή”, κατέληξε.

Διαβάστε: Το report όπως το δημοσίευσε το newmoney

Για “συνεννόηση κέντρων” μιλάει ο Σκουρλέτης

“Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν παρέστη σε καμία συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Μηλιό. Το συγκεκριμένο fund δεν είχε καν συμμετοχή στις συγκεκριμένες συζητήσεις. Το συγκεκριμένο fund επενδύει στην Ελλάδα. O δε συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει και τον πρωθυπουργό τον προηγούμενο χρόνο.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι περισσότερο αυτή η υπόθεση μυρίζει μια συνεννόηση κάποιων συγκεκριμένων κέντρων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία κάποιων εντυπώσεων, παρά ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εκτίμηση, όποια εκτίμηση και αν είναι αυτή. Διότι δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ότι ήταν σε μια συζήτηση και να μην ήταν”, δήλωσε στον ALPHA 9,89 ο Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με το e-mail του κ. Σπόνερ του επενδυτικού fund capital.

Διαβάστε: Προβληματισμός των funds για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης