"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Η Uni.Fund χρηματοδοτεί spin-off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έναν ακόμη τεχνοβλαστό (spin-off), αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χρηματοδοτεί το Uni.Fund. Πρόκειται για την εταιρεία FoodOxys, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της βιολειτουργικής διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού.

Η FoodOxys προσφέρει υπηρεσίες προσδιορισμού των αντιοξειδωτικών στον άνθρωπο, με στόχο την εξασφάλιση της ευεξίας μέσω εξατομικευμένης προσέγγισης στη διατροφή. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει τον προσδιορισμό των αντιοξειδωτικών με την ανάλυση μιας σταγόνας αίματος. Η αιμοληψία πραγματοποιείται με φορητό εξοπλισμό (κατοχυρωμένη πατέντα της εταιρείας), ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 30 λεπτά. Βάσει των αποτελεσμάτων, η FoodOxys είναι σε θέση να δημιουργεί εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα με στόχο την επίτευξη καλύτερης υγείας και ευεξίας.

H FoodOxys ξεκίνησε μια πρωτοποριακή συνεργασία με τη μεγαλύτερη διαιτολογική κλινική στην Ευρώπη, την Buchinger Clinic, πραγματοποιώντας αναλύσεις για την αποτελεσματικότητα της διατροφής που ακολουθούν οι επισκέπτες κατά τη διαμονή τους στην κλινική.

Την ιδρυτική ομάδα της FoodOxys αποτελούν διακεκριμένοι ερευνητές με πολυετή εμπειρία στον χώρο της βιοχημείας της διατροφής και του ανθρώπινου μεταβολισμού. Απόφοιτοι του τμήματος Βιοχημείας –Βιοτεχνολογίας, οι Νίκος Γκουτζουρέλας, Μαρία Κανάκη και Φώτης Τέκος, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, έχουν δημοσιεύσει περισσότερες από 180 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά παγκόσμιου κύρους.

Η χρηματοδότηση από το Uni.Fund, ύψους 250.000 ευρώ, θα αξιοποιηθεί για την εξάπλωση των υπηρεσιών της εταιρείας στην ελληνική αγορά, την περαιτέρω ανάπτυξη και επικοινωνία του portfolioτων υπηρεσιών της εταιρείας και την έξοδο σε διεθνείς αγορές.

Ο ΔημήτρηςΚουρέτας, σχολιάζοντας τη συνεργασία με το Uni.Fund, αναφέρει: «Το Uni.Fund μας άλλαξε τη ζωή, κράτησε τους φοιτητές μου στην Ελλάδα και πλέον δημιουργούμε κάτι μοναδικό στον χώρο του τροφίμου, αλλά και της βιολειτουργικής διατροφής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης