"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Θεία Κοινωνία σε… ντελίβερι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αφού περάσαμε μία εβδομάδα μπρα ντε φερ δειλίας μεταξύ της κυβέρνησης και της Ιεράς Συνόδου για το κλείσιμο των εκκλησιών και το ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη, φτάσαμε εν τέλει στη μεσοβέζικη λύση να τις κλείσει μερικώς η Ιερά Σύνοδος, και λίγο μερικώς ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα, με τους ναούς έστω και θεωρητικά κλειστούς για τα μεγάλα πλήθη, η Εκκλησία ψάχνει τρόπους να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πιστούς.

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης έβαλε μπρος το περιβόητο ιερατικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, με αποτέλεσμα να καθιερώσει υπηρεσία κατ’ οίκον μετάληψης.

Υποθέτουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, η Ι.Μ. Ξάνθης δείχνει ότι μπορεί να παρέχει καινοτομία, έστω με τεχνολογία του παρελθόντος. Οι πιστοί των ενοριών της Ξάνθης «μπορούν να μεταλαμβάνουν των Αχράντων Μυστηρίων στο σπίτι τους, καλούντες τον εφημέριο της ενορίας τους», όπως αναφέρει η Μητρόπολη σε ανακοίνωσή της.

Δεν ξέρουμε βέβαια λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα γίνεται η μετάληψη. Αν δηλαδή θα συνεχίσουν οι πιστοί να μοιράζονται το ίδιο κουτάλι και το ίδιο κύπελλο από σπίτι σε σπίτι, ή αν ο εφημέριος θα καταναλώνει το κρασί μετά από κάθε επίσκεψη.

Στη δεύτερη περίπτωση, ευχόμαστε στους εφημέριους: «Στην υγειά σας!»

info-war

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης