"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Θεσσαλοί δήμαρχοι… έτοιμοι για όλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τα πλέον μελανά χρώματα Θεσσαλοί δήμαρχοι περιέγραψαν τις οικονομικές – και όχι μόνο – συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν οι πρωτοβάθμιοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Ο αριθμός των αυτοδιοικητικών που παραβρέθηκαν σήμερα στη διαδικασία, η οποία διεξάγεται στη Λάρισα, δεν ήταν μεγάλος, όμως ο προβληματισμός για τις περεταίρω εξελίξεις ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

thessaloi

Στις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός έκανε λόγο για «εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον υπό το οποίο οι Δήμοι προσπαθούν να βρουν βηματισμό». Μάλιστα, για ακόμη μία φορά επισήμανε ότι ξεπερνάει το 65% η μείωση των πόρων της Πολιτείας προς τους ΟΤΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μετά και από τη χρεωκοπία του Δήμου Σαλαμίνας, ο κ. Κωτσός δήλωσε πως και οι Δήμοι της Θεσσαλίας έχουν πρόβλημα, ενώ ως παράδειγμα επισήμανε τον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος δεν κατέθεσε ισοσκελισμένο Προϋπολογισμό και πλέον αναμένεται να υπαχθεί στο ειδικό νομοθετικό πλαίσιο.

Σε ερώτηση του «larissanet.gr» ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας ήταν σαφής πως θα πρέπει να υπάρξουν κινητοποιήσεις από τους δημάρχους εξαιτίας της εχθρικής στάσης του Κράτους προς την Αυτοδιοίκηση, επαναφέροντας και μια παλαιότερη πρότασή του «να παραδώσουμε τα κλειδιά των Δήμων».

Πέρα, όμως, από το οικονομικό ο κ. Κωτσός υπογράμμισε και το «εξαιρετικά δυσνόητο θεσμικό περιβάλλον με οποίο λειτουργούν οι Δήμοι».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας επισήμανε πως «στη Θεσσαλία δεν έχουμε πρόβλημα, ενώ δεν έχει ζητηθεί από το Κράτος δημιουργία χώρων υποδοχής προσφύγων».

Πάντως, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες μπορούν να οξύνουν ακόμη περισσότερο τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

Πηγή: Larissanet.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΤΟ ΤΣΑΝΤΗΡ ΜΑΧΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
    Έχω ταξιδέψει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης και σε πολλές πόλεις της Β.Αμερικής και έχω θαυμάσει τις δενδροφυτεύσεις και λουλουδοφυτευμένες πρασιές στις πλαγιές των δρόμων εισόδου των πόλεων και σε μικρότερο βαθμό ισάξιες Ελληνικές πόλεις.
    Γιά την δική μου πόλη,την πόλη των Ττρικάλων που πάντοτε υπερηφανευόμουν δεν έχω δεί κάτι ανάλογο και κανένα ενδιαφέρον απο τους εκάστοτε άρχοντες της πόλης και ούτε καν καμία προεκλογική υπόσχεση από τους σημερινούς άρχοντες.
    Έλεος κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού θέλετε η πόλης να θεωρείται και τουριστικός προορισμός ξένων κάντε κάτι,πολιτισμός δεν είναι μόνον τα ξωτικά του μύλου Ματσόπουλου.
    Μήπως πρέπει το θέμα να το λάβει υπόψη και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός ΚΕΝΑΚΑΠ;

    Ευχαριστώ

    Χρήστος Σ. Λαϊάκης
    Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης