"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Θρίαμβος του Άρη στο ντέρμπι! “Έσπασε” το αήττητο του ΠΑΟΚ με τεσσάρα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Άρης μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το ματς με τον ΠΑΟΚ και πήρε τη νίκη (4-2) στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Μετά από 664 μέρες ο ΠΑΟΚ έχασε το αήττητό του σήμερα το βράδυ στο “Κλ. Βικελίδης”, ηττηθείς από τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με 4-2 και πλέον κινδυνεύει να χάσει και τη θέση του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ήταν ένα μεγάλο βράδυ για τον Άρη και τους φίλους του, που μετά από 10 χρόνια πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου τους.

Πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ φώναξε παρών στο ντέρμπι. Ο Σφιντέρσκι από λανθασμένη απόκρουση του Κουέστα σε σουτ του Πέλκα, πρόλαβε τους αντιπάλους του και με πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Αρη για το 0-1. Δυο λεπτά (12′) αργότερα ο γκολκίπερ του Αρη έκανε θετική επέμβαση σε σουτ του Μίσιτς και απέτρεψε ένα πολύ πρόωρο 0-2, που θα διαμόρφωνε αρνητικά δεδομένα για την ομάδα του.

Ο Άρης έψαχνε την ευκαιρία αντίδρασης και στην πρώτη του επίσκεψη στην εστία του ΠΑΟΚ με τον Ντανιέλ Λάρσον πέτυχε την ισοφάριση. Ο Σουηδός επίθετικός από αριστερά πλαγιοκόπησε την άμυνα του ΠΑΟΚ και με σουτ αιφνιδίασε τον Ζίφκοβιτς στο 17′ ισοφαρίζοντας (1-1). Το παιχνίδι σταδιακά “άναψε” στον αγωνιστικό χώρο και στο 20′ ο Σφιντέρσκι πλησίασε σε ένα δεύτερο γκολ, το σουτ όμως του Πολωνού έδιωξε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του, αλλά οι επιθέσεις του ΠΑΟΚ ήταν πιο ολοκληρωμένες στο διάστημα αυτό. Στο 37′ από γύρισμα του Γιαννούλη το σουτ του Λημνιού έφυγε ελάχιστα άουτ. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Άρης έκανε πλήρη ανατροπή. Στο 40΄ από σέντρα του Κόρχουτ, ο Φραν Βέλεθ με ωραία δυνατή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζίφκοβιτς για να κάνει έτσι το 2-1 μέσα σε αποθέωση. Ήταν η δεύτερη καλή επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων στο παιχνίδι και απέφερε το δεύτερο γκολ. Ετσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο αλλά η έναρξη της επανάληψης ήταν αυτή που έκρυβε την μεγαλύτερη -αρνητική- έκπληξη για τους φιλοξενούμενους. Στο 47′ από λάθος του Ζίφκοβιτς ο Ρόουζ πέτυχε τρίτο γκολ με κεφαλιά, που κατακυρώθηκε με την επιβεβαίωση του VAR, κι έδωσε εξαιρετικά μεγάλο προβάδισμα στους “κίτρινους”.

O ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει σημεία αποσταθεροποίησης και στο 48′ γκολ του Φετφατζίδη ακυρώθηκε σωστά σαν οφ-σάϊντ. Στο 67′ ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του φάση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στην ωραία σέντρα του Γιαννούλη, ο Σφιντέρσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα που απομάκρυνε τον κίνδυνο εξ επαφής. Στο 70′ ο ΠΑΟΚ “πέταξε λευκή πετσέτα”. Στο λεπτό αυτό ο Λούκας Σάσα διεμβόλισε την εστία του Ζίφκοβιτς γράφοντας το 4-1 μετά από πάσα του Φετφατζίδη και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα των “κιτρινόμαυρων”.

Ο Άρης, μαχητικός και αποτελεσματικός, διατήρησε στο δεύτερο ημίχρονο τον έλεγχο από έναν “τραυματισμένο” ψυχολογικά ΠΑΟΚ, που έχασε το αήττητο του μετά από 664 μέρες, από την προηγούμενη ήττα του στην Τρίπολη και τον Αστέρα. Στο 77′ ο ΠΑΟΚ μείωσε το σκορ με σουτ του Μάτος σε 4-2 αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν λίγα για μια πιο ουσιαστική αντίδραση.

Άρης: (Μίκαλε Ενενινγκ) Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90’+ Μαρτίνες), Λάρσον (65′ Ντουρμισάϊ), Φετφατζίδης (89′ Αμπού Μπα), Ιντέγιε.
ΠΑΟΚ: (Αμπέλ Φερέϊρα) Ζίφκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ινγκασον, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός (62′ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Σφιντέρσκι (79′ Ακπομ), Βιεϊρίνια (75′ Ντάγκλας Αουγκούστο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης