"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Ιδιώτης επενδυτής στον Συνεταιρισμό Δαμασίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η υλοποίηση μίας επένδυσης στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Λάρισας, «κλείδωσε» κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και αφορούσε στην περιοχή του Δαμασίου και τη δυναμική καλλιέργεια του αμπελιού.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Βασίλη Κόκκαλη και εκπροσώπων του ειδικού εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, του ιδιώτη επενδυτή και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου που πτώχευσε και βρίσκεται υπό εκκαθάριση.

Η παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφορούσε στην οριστική διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας του Συνεταιρισμού προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, με όλες τις πλευρές να έρχονται σε συμφωνία, ώστε εντός του επόμενου μήνα να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος της υπόθεσης.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί και το “κλειδί” για την έναρξη της επένδυσης στην ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου, η οποία θα γίνει από ιδιώτη επιχειρηματία που ασχολείται στον χώρο των αποσταγμάτων και έχει ήδη παρουσία στην περιοχή, σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δαμασίου. Η επένδυση θα αφορά στην κατασκευή αποσταγματοποιείου για την απορρόφηση σημαντικών ποσοτήτων σταφυλιών και την παρασκευή οινοπνευματώδους προϊόντος που ήδη «κυριαρχεί» στην αγορά.

Η επένδυση κατά τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ θα γίνει στην περιοχή των αμπελώνων του Δαμασίου, εκεί όπου καλλιεργούνται περισσότερα από 14.000 στρέμματα οινοποιήσιμου αμπελιού εξαιρετικής ποιότητας.

Παράλληλα, με την επένδυση θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ η έλευση της νέας μονάδας θα σημάνει και την απορρόφηση μεγαλύτερης ποσότητας σταφυλιών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου.

Σημειώνεται πως ήδη σήμερα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας απορροφά περί τα 1 εκατ. κιλά σταφυλιών από την περιοχή του Δαμασίου, ενώ συνολικά η ποσότητα από την επαρχία Τυρνάβου φθάνει τα 5 εκατ. κιλά.

Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης