"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ιερέας έβαλε σε λαϊκό προσκύνημα τις… πλαστικές παντόφλες του Γέροντα Παϊσίου!

lafarm

Σχετικά άρθρα

paisios-pandofles
Φωτιά» έχουν πάρει από το πρωί τα social media με την απίστευτη πρωτοβουλία ενός ιερέα στην Κύπρο να θέσει σε προσκύνημα τις… πλαστικές παντόφλες του Αγίου Γέροντα Παϊσίου.

Τα σχόλια κατά της Εκκλησίας είναι δεκάδες αφού η εικόνα που κυκλοφόρησε μέσω του Twitter είναι ομολογουμένως… προκλητική.

Δυο πλαστικές παντόφλες βαλμένες σε ξύλινη θήκη υπό μορφή λειψανοθήκης και μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου, τοποθετήθηκαν σε τραπέζι στο Ναό προκειμένου οι πιστοί να τις… προσκυνήσουν. Μπορεί οι Γραφές αναφέρονται συχνά στην «χάρη» που έχουν τα αντικείμενα που άγγιζαν οι Άγιοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους όμως η εικόνα της πλαστικής παντόφλας είναι αν μη τι άλλο αποκρουστική.

«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου» υποστήριξε ο ιερέας που είχε την ιδέα να πραγματοποιήσει αυτό το προκλητικό προσκύνημα μιλώντας στο orthodoxia.info. Παραδέχθηκε μάλιστα πως υπήρξαν αντιδράσεις και στην Κύπρο ενώ η Μητρόπολη Λεμεσού στην οποία ανήκει ο ναός που πραγματοποιήθηκε το προσκύνημα κάλεσε τον κληρικό για εξηγήσεις.

Μετά τις αντιδράσεις το «κειμήλιο» αποσύρθηκε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης