"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Ιερός» πόλεμος: «Μαύρη λίστα» από το Πατριαρχείο της Μόσχας και για τη Μητρόπολη Τρίκκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα άκρα οδηγεί την «ιερή» αντιπαράθεση με το Φανάρι και την Αθήνα το Πατριαρχείο της Μόσχας . Η αναγνώριση του Αυτοκέφαλου της Ουκρανικής Εκκλησίας από την Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται πως έδωσε την αφορμή στον Ρώσο Πατριάρχη, κ. Κύριλλο, να λάβει την απόφαση να σταματήσει να μνημονεύει, μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε ότι δεν θα ευλογήσει προσκυνηματικά ταξίδια σε εκείνες τις επισκοπές της Εκκλησίας της Ελλάδος, των οποίων οι επίσκοποι θα εισέλθουν σε λειτουργική κοινωνία με τους εκπροσώπους της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας.

Το Κέντρο Προσκυνημάτων του Πατριαρχείου της Μόσχας εξήγησε ότι για την ώρα υπάρχουν έξι τέτοιες επισκοπές: η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, η Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, η Ιερά Μητρόπολη Άρτας, η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, με κέντρο τα Τρίκαλα και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με κέντρο τον Βόλο.

Την ίδια ώρα οι προσκυνητές μπορούν να επισκέπτονται τον Άρειο Πάγο, μέρος από το οποίο απηύθυνε το κήρυγμά του ο Απόστολος Παύλος, καθώς δεν βρίσκεται σε εκκλησιαστική κατοχή, αλλά ανήκει στην Ακρόπολη και θεωρείται μουσειακή περιοχή.

Το Πατριαρχείο Μόσχας επέλεξε τις συγκεκριμένες εκκλησιαστικές επαρχίες με το εξής σκεπτικό: ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγνώρισε τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο, ενώ οι Επίσκοποι των άλλων πέντε Μητροπόλεων συλλειτούργησαν με ιερωμένους της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης