"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Ιράν: Διπλή επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε Βουλή και μαυσωλείο του Χομεΐνι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διπλή επίθεση ενόπλων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν, η πρώτη στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από το κτήριο της ιρανικής Βουλής.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων με την τελευταία πληροφορία που μετέδωσε λίγο μετά τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το πρακτορείο Tasmin να ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων στο κοινοβούλιο σε επτά και τους τραυματίες σε 31. Από την πλευρά του το πρακτορείο Fars υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι πέντε και οι τραυματίες 25.

Όσον αφορά την επίθεση στο μαυσωλείο ο κυβερνήτης της Τεχεράνης ανακοίνωσε λίγο μετά τις 11:30 (ώρα Ελλάδος) ότι ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, μια γυναίκα αυτοκτόνησε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένη, άλλοι δύο συνελήφθησαν ενώ νεκρός έπεσε από τα πυρά των δραστών και ένας κηπουρός. Νωρίτερα ιρανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι ένας από τους δράστες αυτοκτόνησε με κυάνιο, πληροφορία που πλέον δεν επιβεβαιώνεται.
Οι τζιχαντιστές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα και βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο ιρανικό κοινοβούλιο.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ – Νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ο ένας από τους δράστες

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση το υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε πως η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών.

Η στιγμή της έκρηξης στο μαυσωλείο του Χομεϊνί

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η βομβιστής αυτοκτονίας μετά την επίθεση

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των δραστών στο κοινοβούλιο, καθώς το πρακτορείο Fars μιλά για έναν και το Tasmin για τρεις άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Πυροβολισμοί ακούγονται μέσα από το κοινοβούλιο

Ένας από τους τραυματίες από την επίθεση στο ιρανικό κοινοβούλιο

«Ένας άντρας εισέβαλε στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί κατά των αστυνομικών. Από τα πυρά του τραυματίστηκε θανάσιμα ένας αστυνομικός και οχτώ πολίτες που είχαν πάει να επισκεφθούν βουλευτές των περιφερειών τους» ήταν η πρώτη πληροφορίες που μετέδωσε το Fars.

Οι πρώτες εικόνες μετά τους πυροβολισμούς στο ιρανικό κοινοβούλιο

Σχεδόν την ίδια ώρα σημειώθηκε επίθεση στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, που βρίσκεται νότια της Τεχεράνης, με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για τρεις νεκρούς, δύο δράστες και έναν κηπουρό. Σύμφωνα με το πρακτορείο Fars ο ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ο δεύτερος αυτοκτόνησε αφού πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν.

Φωτογραφία που φέρεται να δείχνει το γιλέκο με τα εκρηκτικά στο μαυσωλείο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αστυνομικοί απενεργοποίησαν και ένα δεύτερο γιλέκο με εκρηκτικά.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης