"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία: Κατέρρευσαν κτίρια – Ένας νεκρός και 150 τραυματίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο μεγαλύτερο μέρος της Aλβανίας έγινε αισθητός ο σεισμός 6,4 βαθμών ο οποίος έπληξε τη χώρα στις 03:53 [τοπική ώρα· 04:53 ώρα Ελλάδας] και προκάλεσε τουλάχιστον έναν θάνατο, δεκάδες τραυματισμούς και τεράστιες υλικές ζημιές, ενώ υπάρχουν φόβοι και για την απώλεια περισσότερων ανθρώπινων ζωών.

albania_ar

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα. Πρόκειται για τη δεύτερη ισχυρή δόνηση μέσα σε χονδρικά ένα δίμηνο και κατατρομοκράτησε χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, ορισμένοι με βρέφη στα χέρια. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στο Κούρμπιν, όταν πανικοβλήθηκε λόγω του σεισμού και πήδηξε από το μπαλκόνι. Όπως δήλωσε η υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ogerta Manastirliu, υπάρχουν τουλάχιστον 150 τραυματίες που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. «Είμαστε σε επιφυλακή και στο πλευρό των ιατρικών ομάδων», δήλωσε η υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν μεγαλύτερους αριθμούς τραυματιών, αλλά και πληροφορίες για νεκρούς. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης επιχειρήσεις διάσωσης των δεκάδων εγκλωβισμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης